Kinga Cichewicz / unsplash
Volledig scherm
© Kinga Cichewicz / unsplash

De beste manier om een relatiebreuk te verwerken, volgens deze psycholoog

Een gebroken hart doet onvermijdelijk pijn, daar kan je niet om heen. Wie het al meemaakte weet gelukkig dat er licht is aan het einde van de tunnel, maar dat maakt die tunnel nog niet minder donker. Psycholoog Guy Winch helpt in zijn boek How to Fix a Broken Heart heel wat misverstanden over relatiebreuken en liefdesverdriet uit de wereld. Hij geeft tips over hoe je dat gebroken hart langzaam weer doet helen. 

16 reacties

 • Hilde Beckers

  4 jaar geleden
  Ik ben meer en meer overtuigd dat je eerst de man en vrouw in jezelf, dus de animus en anima moet verenigen, het ene het andere laten ondersteunen, zoniet pijn en ongelukkige relaties. Heb dit proefondervindelijk ervaren op zielsniveau. Liefde is mooi, géén pijn of zich laten bedonderen door de andere. Liefde is er zijn voor elkaar. Schatten, er zijn veel valse profeten. Dus droppen die handel en op zoek naar beter.
 • Robin Smets

  4 jaar geleden
  Joyce Verstraeten, welkom bij de club. Ik werd ook gedumpt voor iemand anders. Bij mij was het een relatie vol met leugens blijkbaar...
 • joyce verstraeten

  5 jaar geleden
  ik ben net gedumpt voor iemand abders na een relatie van 4 jaar :( het was mijn eerste echte liefde, en helaas weet ik er voor de moment geen blijf mee... mijn gedachte zijn alleen bij die persoon en wetende dat hij nu lieve woordjes tegen haar zegt, haar vastneemt zoals hij mij zou moeten vastnemen... de gedachte maakt me echt kapot vanbinnen :( het is nu 2 weken geleden en nog steeds doet het evenveel pijn als de eerste dag
 • Ivan .Vanmechelen

  5 jaar geleden
  Hopelijk leest ze dit en wil ze beseffen wat ik al die tijd meemaakte.
 • Ivan .Vanmechelen

  5 jaar geleden
  Voor mij is het meer dan 43 jaar geleden al, en toch moet ik er nog dagelijks aan denken, en spijt van hebben dat het zo gelopen is. Elke dag zie ik haar frisse verschijning voor de ogen, mijn prinses, maar helaas ik werd gedumpt.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.