Goedele Liekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Goedele Liekens. © Johan Jacobs

COLUMN. Goedele Liekens verklaart waarom heterovrouwen de slechtste seks hebben. “Hijgen is krijgen!”

Ben jij tevreden over je seksleven? De kans dat je ‘ja’ zegt, is kleiner als je een heterovrouw bent, blijkt uit onderzoek. Seksuologe Goedele Liekens geeft op haar typerende vlijmscherpe manier, vier redenen voor die genotskloof: vier pijnpunten, dus, die je als heterovrouw kan aanpakken. Van een jammerlijk stilzwijgen tussen de lakens tot een gebrek aan ‘mindful seksen’.  “Niet alles moet gezegd worden met woorden. Je wil geen ‘Hoger! Lager!’-flik zijn in bed.” 

  1. Wat hoort de Vlaming liefst tijdens seks? 35 opvallende reacties. “Uitspraken als: ‘Ik wil u nu keihard tegen de muur plakken’”

    Wat hoort de Vlaming liefst tijdens seks? 35 opvallende reacties. “Uitspraken als: ‘Ik wil u nu keihard tegen de muur plakken’”

    Wat hoor of merk je het liefst bij je partner tijdens het vrijen? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 23.100 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties binnen, wij verzamelen de meest opvallende. Uwe vertelt ook welke lessen we eruit kunnen trekken voor tussen onze eigen lakens. “Mannen willen geen kreunende vrouw die recht uit een pornofilm lijkt te komen. Het draait om meer: om voelen dat ze geniet en dat de connectie er is.”
  2. Wat als het sterrenbeeld van jou en je partner botst? “Aarde- en luchttekens zijn geen goede match op liefdesvlak”

    Wat als het sterren­beeld van jou en je partner botst? “Aarde- en luchtte­kens zijn geen goede match op liefdes­vlak”

    Tom (26) en Olivia (25) vormen een koppel, en zeggen op veel vlakken te matchen. Maar hij is Stier en zij Tweelingen, en van die sterrenbeelden wordt gezegd dat ze op romantisch vlak juist niet goed samen passen. Astrologe Cato Vermeulen legt uit wat hun tekens typeert en hoe dat komt. “Tweelingen zijn heel flexibel en passen zich ook wel gemakkelijk aan. Dat hebben Stieren minder in zich.”