Johan Jacobs
Volledig scherm
PREMIUM
© Johan Jacobs

COLUMN. Goedele geeft tips om te praten over seks met je kind. “De helft van de 10-jarigen keek al porno”

Goedele Liekens staat al jaren op de barricade voor meer seksuele opvoeding. Als ze dan merkt dat er vandaag nog maar weinig veranderd is op onze scholen en in onze gezinnen, slikt ze. “Mag het op school ook over relaties gaan? Genot? Consent?” Ze legt uit hoe je als ouder het gesprek rond seks thuis kan aangaan met je kinderen. Zoals zij thuis ook doet. “Maar ik pols bij mijn dochters niet naar wie hen het beste orgasme bezorgt, hoor.”

 1. COLUMN. Goedele Liekens over het genot en gevaar van ‘spetterseks’: “Het is de ideale opstap naar oraal”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens over het genot en gevaar van ‘spetter­seks’: “Het is de ideale opstap naar oraal”

  Het vraagt overgave en liefdevolle precisie tegelijk. Het zorgt voor een geweldige vrijpartij en valt (letterlijk) in het water als je de hele tijd bang bent voor een dubbele enkelbreuk. Seksuologe Goedele Liekens legt het deze week in haar column in geuren en kleuren uit: waarom elk koppel eens ‘spetterseks’ zou moeten proberen, en hoe. “Let op, want je bevindt je in een oord van gevaar.”
 2. COLUMN. Goedele Liekens over waarom vrouwen zo houden van orale seks. “Jij zit in de cockpit”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens over waarom vrouwen zo houden van orale seks. “Jij zit in de cockpit”

  Seksuologe Goedele Liekens veegt alle taboes van tafel. Ze onderstreept dat vrouwen pijpen voor ... jawel, zichzelf. Wie het tegendeel durft te beweren, heeft ongelijk — of weet niet hoe een vrouw de daad precies ervaart. Geen zorgen: Liekens legt haarfijn uit wat er volgens haar in het hoofd van heel wat vrouwen omgaat tijdens orale seks. “Sommige vrouwen komen zelfs klaar van pijpen.”
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.