“Het is dan wel 2023, maar mannen bespreken dit soort kwesties nog steeds minder makkelijk”, stelt auteur Matthew Fray (43)
Volledig scherm
PREMIUM
“Het is dan wel 2023, maar mannen bespreken dit soort kwesties nog steeds minder makkelijk”, stelt auteur Matthew Fray (43) © Getty Images

Bestsellerauteur verklapt waarom huwelijken stranden: “En het neemt slechts 4 seconden in beslag”

Wanneer een huwelijk op de klippen loopt, denken we al snel aan bedrog, leugens of geldzorgen. Maar de echte, grote boosdoeners zien koppels die lang samen zijn, maar al te vaak over het hoofd, zegt Matthew Fray (43), auteur van de bestseller ‘Waarom je huwelijk strandt’. “Het ging er niet om dat ik die vuile was op de vloer dumpte. Het ging erom dat ik niet vier seconden de moeite nam om iets te veranderen.”

 1. “Hij wil niet meer vrijen, omdat ik niet klaarkom.” Het nieuw lief van Barbara (45) mist zelfvertrouwen in bed
  PREMIUM

  “Hij wil niet meer vrijen, omdat ik niet klaarkom.” Het nieuw lief van Barbara (45) mist zelfver­trou­wen in bed

  Barbara (45) valt als een blok voor een nieuwe man. Ze amuseren zich enorm, maar in bed loopt het mank. “Hij komt klaar, ik niet. Daarop is hij volledig dichtgeklapt.” Geen orgasme staat volgens hem gelijk aan slechte seks, tot ongenoegen van Barbara. Hoe leg je als koppel minder druk op het vrouwelijk orgasme en op de man om het te bekomen? Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad.
 2. Januari is ‘scheidingsmaand’: experts leggen uit hoe je een huwelijk gezond eindigt. “Er is een rode draad”
  PREMIUM

  Januari is ‘schei­dings­maand’: experts leggen uit hoe je een huwelijk gezond eindigt. “Er is een rode draad”

  Januari is een drukke maand voor advocaten. Veel koppels beslissen dan om uit elkaar te gaan. Maar een scheiding hoeft geen bittere strijd te zijn. Relatietherapeut Wim Slabbinck en advocate Claudia Van de Velde leggen uit hoe je van een breuk een ‘happy end’ maakt. Ook als er kinderen betrokken zijn. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht.”
 3. Wordt de penis in de toekomst groter of kleiner? Uroloog Piet Hoebeke: “Mannen overschatten hun jongeheer”
  PREMIUM

  Wordt de penis in de toekomst groter of kleiner? Uroloog Piet Hoebeke: “Mannen overschat­ten hun jongeheer”

  Wetenschappers gaan er al een tijd vanuit dat de penis aan het krimpen is. Maar een nieuwe studie toont het tegenovergestelde. Het mannelijke geslacht zou de laatste dertig jaar met maar liefst 24 procent gegroeid zijn, van zo’n 12 naar 16 centimeter in stijve toestand. Hoe zit het nu? En bepaalt de lengte ook de kwaliteit van je seksleven? Prof. dr. uroloog Piet Hoebeke legt uit.
 1. Seksuoloog Chloé De Bie ontwikkelt stappenplan om je relatie te verbeteren in 28 dagen. "Ga vreemd met je partner”
  PREMIUM

  Seksuoloog Chloé De Bie ontwikkelt stappen­plan om je relatie te verbeteren in 28 dagen. "Ga vreemd met je partner”

  Op vlak van intimiteit komen veel koppels niet verder dan een zoen bij thuiskomst. “Niet verbazend dat zo de vonken er in bed niet afspringen”, zegt klinisch seksuoloog Chloé De Bie. Ze bedacht daarom 28 speelse uitdagingen: elke dag van liefdesmaand februari voltooi je er eentje voor meer verbinding in je relatie. Dit zijn de 28 uitdagingen. “Datgene wat expliciet verboden is, wordt des te aantrekkelijker.”
 2. INTERVIEW. Astrid Coppens openhartig over haar parcours. “Mijn miskramen hebben me een slag gegeven”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Astrid Coppens openhartig over haar parcours. “Mijn miskramen hebben me een slag gegeven”

  Het moederschap is voor Astrid Coppens (40), net mama van tweede dochter Joey-Lee, een vervulde droom. Haar kledingcollectie shooten in Marrakech ook. Wij reizen mee, en onder de Marrokaanse zon vertelt Astrid ons over haar leven dat op zijn plek viel sinds ze Bram kent. En over haar verdriet op weg naar hun gezinsgeluk. “Ik zei Bram: ‘Schat, je mag een andere vrouw kiezen die wél een papa van jou kan maken.’”