Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Bestaat de Ware Liefde? Drie deskundigen discussiëren: “Onze tweelingziel is voor eeuwig”

Goed GevoelSalem Ilese is boos op Disney. De Amerikaanse popzangeres staat met haar nummer ‘Mad at Disney’ al weken in de hitlijsten en vraagt zich al zingend af: what the hell is love supposed to feel like? Het is een vraag die we ons allemaal al eens gesteld hebben. Bestaat de ware jakob (of eva)? En is Liefde – mét hoofdletter L – ook een garantie op een stomend seksleven? Drie ­experts ontrafelen de geheimen van de liefde: “Verliefdheid is een compulsieve en gevaarlijke hyperfocus. Gelukkig gaat het voorbij.”

3 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Ik zie op straat elke dag tientallen perfecte koppels. Als Adam eenmaal zijn rib gevonden heeft, laat hij die niet meer los. Deze liefde van de man, is het grootste geschenk voor de vrouw.
 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Ware liefde is wederzijds een stukje van je eigen egoïsme opofferen om een ander gelukkig te maken en gelukkig te houden.
 • Erik Laenen

  2 jaar geleden
  Ik begrijp niet dat iedereen altijd persé in een relatie moet zitten. Ik heb na een desastreus huwelijk van 12 jaar en daarna en al even minder fraai samenwonen parcours er zelf een punt achter gezet en geloof me, ik begin nooit meer opnieuw Ik ben niet meer bereid om et mijn gaan en staan met wie dan ook nog rekening te houden. 
 1. In het geheim trouwen zoals J.Lo: steeds meer Vlamingen doen het. “Het is geen kwestie van gierig zijn”

  In het geheim trouwen zoals J.Lo: steeds meer Vlamingen doen het. “Het is geen kwestie van gierig zijn”

  Trouwen in het geheim: tenzij je beroemd bent, is het atypisch. En toch kiezen steeds meer Vlaamse koppels ervoor. Een groot feest van 40.000 euro? Niet voor Anne-Catherine (33), Oona (34) en zangeres Kato (30) van The Starlings. Al hebben de vrouwen nog meer argumenten voor hun stiekeme huwelijk. “Twee familieleden waren achteraf een beetje boos. Maar ik wilde geen gedoe die dag.”
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. Waarom we op zwoele dagen meer vrijen (en hoe je het dan koel houdt): “De zon speelt met je hormonen”, zegt seksuologe
  PREMIUM

  Waarom we op zwoele dagen meer vrijen (en hoe je het dan koel houdt): “De zon speelt met je hormonen”, zegt seksuologe

  Het kwik stijgt deze week, en daarmee ook de temperaturen in de slaapkamer. Het is namelijk een feit dat we in de zomer meer seks hebben. Je hormonen ondervinden invloed van de zon, maar ook andere factoren boosten je goesting – of je nu pro een plakkerige vrijpartij bent of niet. Seksuologe Mieke Mievis legt uit hoe dat werkt en hoe je hete seks toch koel houdt. “IJsblokjes zijn te veel gedoe.”
 1. Karl wordt op zijn 17e ontmaagd door de moeder van een vriend. “Ze heeft mij ingewijd”
  PODCAST

  Karl wordt op zijn 17e ontmaagd door de moeder van een vriend. “Ze heeft mij ingewijd”

  Karl is 17 wanneer hij op een avond langsgaat bij een vriend, maar die blijkt niet thuis te zijn. De moeder van zijn vriend, Gerda (38), vraagt hem toch om binnen te komen. Wat volgt is een onverwacht genotsspel dat hem inwijdt in de liefde. Zijn eerste keer seks wordt meteen zijn superseks. Hij is de onervaren matroos, zij de ervaren kapitein. Karl hield het verhaal 50 jaar lang voor zich, maar deelt het nu met ons. We gaan terug naar 1964, toen seks nog een groot taboe was en de pil nog maar enkele jaren op de markt was.
 2. PODCAST. Getrouwde Max denkt dat hij hetero is tot hij vrijt met Christoff: "Mijn hoofd ontplofte. Dit was wat ik nodig had"

  PODCAST. Getrouwde Max denkt dat hij hetero is tot hij vrijt met Christoff: "Mijn hoofd ontplofte. Dit was wat ik nodig had"

  Max is zeer gelukkig getrouwd met zijn mooie, lieve echtgenote en beschouwt zichzelf zijn hele leven lang als hetero. Tot hij online in contact komt met Christof. Naarmate de jaren verstrijken en hun gesprekken evolueren, wordt Max nieuwsgieriger en nieuwsgieriger naar hoe het zou voelen om gepenetreerd te worden. Dus op een dag besluiten ze af te spreken. Wat er dan gebeurde, hoor je in de zevende aflevering van de podcast ‘Mijn Superseks’.