De asfaltcentrale Colas Noord langs het Albertkanaal
Volledig scherm
PREMIUM
De asfaltcentrale Colas Noord langs het Albertkanaal © emz

Zuhal Demir weigert uitbreiding van omstreden asfaltcentrale én legt strenge regels op

Schoten/WijnegemDe asfaltcentrale Colas Noord langs het Albertkanaal aan de kant van Wijnegem wil haar activiteiten voor onbepaalde duur voortzetten en ook uitbreiden. Dat is niet naar de zin van heel wat Schotenaren, die klagen over stank en lawaai. Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert de uitbreiding. Sterker nog, ze geeft voorlopig slechts een proefvergunning voor maximaal twee jaar. “Het is de laatste kans voor het bedrijf om onder strikte voorwaarden de hinder van stof, geur en geluid te beperken tot een aanvaardbaar niveau.”

 1. Welke glasbol heeft nog plaats voor mijn flessen? CD&V Schilde pleit voor handige app
  Schilde

  Welke glasbol heeft nog plaats voor mijn flessen? CD&V Schilde pleit voor handige app

  Overvolle glasbollen leiden soms tot grote verzamelingen flessen naast de containers. Met de feestdagen in het vooruitzicht heeft CD&V Schilde maandag op de gemeenteraad het voorstel gelanceerd een digitale applicatie te ontwikkelen die aangeeft welke glascontainer nog plaats heeft. Milieuschepen Olivier Verhulst (Open Vld) liet weten de suggestie te zullen doorgeven aan intercommunale IGEAN, die verantwoordelijk is voor de afvalophaling en het recyclagepark in de gemeente.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”