Tim Meyvis (35) in zijn gloednieuwe escaperoom
Volledig scherm
Tim Meyvis (35) in zijn gloednieuwe escaperoom © Klaas De Scheirder

Wie deze escape room binnen de 4.444 seconden verlaat met alle kristallen, krijgt 200 euro mee naar huis: “Geen sleutel nodig, alles werkt digitaal”

SchotenIn tegenstelling tot Antwerpen telde Schoten tot voor kort geen enkele escaperoom. Daar is sinds deze week verandering in gekomen. Tim Meyvis (35) heeft in zijn woning op de Zilvervosdreef ‘The Omega Directive’ geopend. Geen enkele sleutel komt eraan te pas, want de escaperoom werkt volledig op computers. Het thema: sciencefiction met een knipoog naar de Oude Grieken. 

 1. Gezelligheid en ambiance troef op ‘Schoten Geniet!’
  Schoten

  Gezellig­heid en ambiance troef op ‘Schoten Geniet!’

  Kuieren op een winkelstraat vol animatie, een hapje en drankje nuttigen in het culinair dorp of een dansje placeren op een streepje muziek. Op ‘Schoten Geniet!’ dit weekend kan het allemaal. Dat bracht zaterdagnamiddag toch heel wat volk op de been. “Alles heeft zo lang stilgelegen. Daarom zijn we hier heel opgewekt vandaag”, lachen Marie (64) en Gust (77) uit Schoten, terwijl ze uit de bol gaan op het Marktplein.
 2. Vzw ArmenTeKort organiseert zomerfeest met infosessie: “Want we kunnen nog veel vrijwilligers gebruiken”
  ANTWERPEN

  Vzw ArmenTe­Kort organi­seert zomerfeest met infosessie: “Want we kunnen nog veel vrijwilli­gers gebruiken”

  De vzw ArmenTeKort, dat zich inzet voor kansarmen, organiseert een groot zomerfeest om alle vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Bovendien wordt er een infosessie gegeven voor mensen die de organisatie nog niet (goed) kennen. “Want de nasleep van de coronacrisis heeft nog steeds een grote impact op mensen in kansarmoede en er is nog veel werk aan de winkel.”