BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vuurwerk in Schoten ? Vergunning aanvragen verplicht

SchotenWie dit jaar met oudjaar vuurwerk wil afsteken, moet daarvoor een vergunning. Het afsteken van vuurwerk is eigenlijk al sinds 2019 verboden in héél Vlaanderen, maar burgemeesters kunnen wel een uitzondering toestaan. De gemeente waarschuwt wel dat er mogelijk door de hogere overheid een algemeen verbod wordt opgelegd in het licht van de coronamaatregelen.

 1. ASSISEN LIVE. “Er is geen wetenschappelijke verklaring voor dat hij zich niks kan herinneren”: Gerechtspsychiaters maken gehakt van Du Lions geheugenverlies
  Antwerpen

  ASSISEN LIVE. “Er is geen wetenschap­pe­lij­ke verklaring voor dat hij zich niks kan herinneren”: Gerechts­psy­chi­a­ters maken gehakt van Du Lions geheugen­ver­lies

  Het assisenproces tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion (58) is nog lang niet voorbij. Integendeel, voor dag vier staan opnieuw een hele resem getuigen op de planning. De meest opvallend onder hen is Raymond V. Met hem gebeurde hetzelfde als met Joël L.T., namelijk dat hij enkele jaren foutief als hoofdverdachte werd gezien, maar dan in de zaak Lutgarda Bogaerts. Tot slot zullen ook de gerechtspsychiaters hun rapport over Du Lion komen uitleggen.
 2. Actiegroepen stellen Lantis en Vlaamse overheid in gebreke vanwege ontbrekende VITO-studie
  Antwerpen

  Actiegroe­pen stellen Lantis en Vlaamse overheid in gebreke vanwege ontbreken­de VI­TO-stu­die

  De Actiegroep Leefmilieu Rupelstreek, Climaxi, Red Onze Kleiputten en burgerplatform OnzeMobiliteit stellen Lantis, COTU en de Vlaamse overheid in gebreke vanwege nieuwe informatie van VITO. De onderzoeksinstelling meldde dinsdagnamiddag in een brief dat er geen studie is afgerond over de ‘Beste Beschikbare Technieken’ (BBT) om water te zuiveren van PFAS. “Daarmee toont de overheid dat ze niet zorgvuldig handelt”, zeggen de actiegroepen in een persbericht.