BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vuurwerk in Schoten ? Vergunning aanvragen verplicht

SchotenWie dit jaar met oudjaar vuurwerk wil afsteken, moet daarvoor een vergunning. Het afsteken van vuurwerk is eigenlijk al sinds 2019 verboden in héél Vlaanderen, maar burgemeesters kunnen wel een uitzondering toestaan. De gemeente waarschuwt wel dat er mogelijk door de hogere overheid een algemeen verbod wordt opgelegd in het licht van de coronamaatregelen.

 1. Voor u geproefd én gekeurd: winterbieren uit de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Voor u geproefd én gekeurd: winterbie­ren uit de provincie Antwerpen

  De zomer, dat is een koud glas bier op een terras. Maar heel wat microbrouwerijen hebben ook een soms meer dan fantastisch aanbod van donkere bieren die het meest tot hun recht komen in een gezellige bruine kroeg, thuis aan de open haard of buiten aan de vuurkorf. Stevige bieren meestal al dan niet een hele tijd gerijpt op een whisky-, rum of bourbonvat. Wij kozen er negen uit. Allemaal gebrouwen in de provincie Antwerpen én vroegen de mening van de organisatoren (Objectieve Bierproevers Essense Regio = OBER) van hét bekendste winter- en kerstbierenfestival van Vlaanderen en Nederland : het Kerstbierfestival in Essen. “Aan scores doen we principieel niet mee, we zijn objectieve bierproevers”, grijnzen ze. “Maar dit zijn allemaal aanraders.”
 2. Steeds meer bestuurders negeren zone 30 aan Brasschaatse scholen
  Brasschaat

  Steeds meer bestuur­ders negeren zone 30 aan Brasschaat­se scholen

  De leerlingen van de Brasschaatse basisscholen werden uitgedaagd door de Lokale Politie Brasschaat om een tekening te maken rond de zone 30 in de schoolomgeving. De jury heeft een leerling uit het vijfde leerjaar van GILO de Kaart bekroond tot winnaar. Het ontwerp wordt het nieuwe uithangbord van de preventiecampagne. Dergelijke initiatieven blijven nodig, want in 2021 reden procentueel meer bestuurders te snel in de zone 30 in schoolomgevingen tegenover 2020.