Schepen voor Onderwijs Iefke Hendrickx (N-VA) en schepen voor Afvalbeleid Walter Brat (N-VA) met twee van de cheques
Volledig scherm
Schepen voor Onderwijs Iefke Hendrickx (N-VA) en schepen voor Afvalbeleid Walter Brat (N-VA) met twee van de cheques © Gemeente Schoten

Vijf Schotense scholen worden beloond voor grootschalige zwerfvuilacties

SchotenDe gemeente Schoten heeft in samenwerking met Mooimakers een cheque geschonken aan vijf Schotense scholen voor hun grootschalige zwerfvuilacties. De bedragen gaan van 400 tot 1.200 euro. 

 1. “Het kleine meisje met de grote contrabas”: Eline (23) vecht al jaren tegen seksisme in muziekwereld
  PREMIUM
  ANTWERPEN/MERKSEM

  “Het kleine meisje met de grote contrabas”: Eline (23) vecht al jaren tegen seksisme in muziekwe­reld

  Waarom zou een vrouw geen trombone kunnen spelen en waarom kennen we zo weinig vrouwelijke componisten? Contrabassiste Eline Cote (23) strijdt al sinds piepjonge leeftijd tegen seksisme in de muziekwereld en richtte vorig jaar een honderdkoppig orkest op met uitsluitend vrouwen. Woensdag spreekt ze op de virtuele muziekmeeting D.A.T.E. in de Antwerpse concertclub Trix. “Binnen enkele jaren is het hopelijk vanzelfsprekend dat een vrouw op het podium staat.”
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Schoten, Wijnegem en Deurne pleiten voor fietsbrug over Bischoppenhoflaan
  Schoten/Wijnegem/Deurne

  Schoten, Wijnegem en Deurne pleiten voor fietsbrug over Bischoppen­hof­laan

  Schoten, Wijnegem en Deurne pleiten voor een fietsbrug over de Bischoppenhoflaan. Volgens de burgemeesters is het daarvoor het ideale moment nu de Hoogmolenbrug en diens aanliggende kruispunten vernieuwd en verplaatst worden. “Dankzij de fietsersbrug zouden we het drukke kruispunt van de Bischoppenhoflaan-Merksemsebaan met de Deurnesteenweg veel veiliger maken”, aldus Schotens burgemeester en Vlaams parlementariër Maarten De Veuster (N-VA).
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas