Annelies Verlinden legt de eed af bij koning Filip. Sophie Wilmès kijkt toe op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Verlinden legt de eed af bij koning Filip. Sophie Wilmès kijkt toe op de achtergrond. © BELGA

Verrassende ‘nieuwkomer’ Annelies Verlinden voor CD&V minister van Binnenlandse Zaken: “Grote publiek kent haar niet, maar zal inzien dat ze juiste keuze is”

Dát hadden we niet zien aankomen, ook haar managing partner in advocatenkantoor DLA Piper niet: CD&V toverde woensdagavond de Schotense Annelies Verlinden (42) uit de hoge hoed als nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Acht jaar geleden stapte ze uit de gemeentepolitiek, nu komt ze door de grote poort weer binnen. “Een harde werker. Kordaat en ambitieus, maar ook empathisch”, zo wordt ze getypeerd.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Schoten op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Schoten op zondag 18 oktober

  In Schoten zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 9. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 128 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Schoten komt dat getal nu op 373 te liggen. Schoten heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Politie controleert bussen van De Lijn : slechts één boete voor niet-dragen van mondmasker
  Brecht, Malle, Zoersel, Schilde

  Politie contro­leert bussen van De Lijn : slechts één boete voor niet-dra­gen van mondmasker

  De politiezone Voorkempen heeft maandagnamiddag tientallen bussen van De Lijn gecontroleerd om te kijken of alle reizigers de coronamaatregelen wel respecteerden. “We moeten de reizigers een pluim geven want we hebben slechts één reiziger moeten beboeten. Hij moest 250 euro betalen omdat hij geen mondmasker droeg”, klinkt het bij de politie. “We hopen dat iedereen dat ook effectief kan volhouden.”
 3. De coronacijfers in Schoten van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Schoten van maandag 19 oktober

  In Schoten zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 17. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 128 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Schoten op 373 te liggen. Omdat Schoten meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.