Annelies Verlinden legt de eed af bij koning Filip. Sophie Wilmès kijkt toe op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Verlinden legt de eed af bij koning Filip. Sophie Wilmès kijkt toe op de achtergrond. © BELGA

Verrassende ‘nieuwkomer’ Annelies Verlinden voor CD&V minister van Binnenlandse Zaken: “Grote publiek kent haar niet, maar zal inzien dat ze juiste keuze is”

Dát hadden we niet zien aankomen, ook haar managing partner in advocatenkantoor DLA Piper niet: CD&V toverde woensdagavond de Schotense Annelies Verlinden (42) uit de hoge hoed als nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Acht jaar geleden stapte ze uit de gemeentepolitiek, nu komt ze door de grote poort weer binnen. “Een harde werker. Kordaat en ambitieus, maar ook empathisch”, zo wordt ze getypeerd.

 1. De coronacijfers in Schoten van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Schoten van zondag 11 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Schoten, op één dag 11 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 11. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 77. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Schoten komt dat getal nu op 224 te liggen. Schoten heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Daling van aantal besmettingen in Schoten op dinsdag 13 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Schoten op dinsdag 13 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Schoten, op één dag 13 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 16. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 87. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Schoten komt dat getal nu op 254 te liggen. Schoten heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Heeft ‘tante nonneke’ 29 jaar geleden als tiener twee bejaarde familieleden in koelen bloede afgemaakt?
  PREMIUM
  Tienen

  Heeft ‘tante nonneke’ 29 jaar geleden als tiener twee bejaarde familiele­den in koelen bloede afgemaakt?

  Heeft Alinda Van Der Cruysen 29 jaar geleden, op haar achttiende, twee bejaarde familieleden in Tienen gruwelijk vermoord? Het is nog altijd de vraag van één miljoen, nadat het dossier bij gebrek aan bewijzen een kwarteeuw stof lag te vergaren. Nieuw DNA-onderzoek brengt de intussen 47-jarige invalide vrouw volgende maand alsnog voor het Leuvense assisenhof. Bedeesd en licht hyperventilerend verscheen de Antwerpse dinsdagochtend op de preliminaire zitting voor de samenstelling van de getuigenlijst. Een lijst die dertig jaar na datum flink uitgedund is.
 1. De coronacijfers in Schoten van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Schoten van vrijdag 16 oktober

  In Schoten zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 102 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Schoten komt dat getal nu op 297 te liggen. Schoten heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.