Annelies Verlinden legt de eed af bij koning Filip. Sophie Wilmès kijkt toe op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Verlinden legt de eed af bij koning Filip. Sophie Wilmès kijkt toe op de achtergrond. © BELGA

Verrassende ‘nieuwkomer’ Annelies Verlinden voor CD&V minister van Binnenlandse Zaken: “Grote publiek kent haar niet, maar zal inzien dat ze juiste keuze is”

Dát hadden we niet zien aankomen, ook haar managing partner in advocatenkantoor DLA Piper niet: CD&V toverde woensdagavond de Schotense Annelies Verlinden (42) uit de hoge hoed als nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Acht jaar geleden stapte ze uit de gemeentepolitiek, nu komt ze door de grote poort weer binnen. “Een harde werker. Kordaat en ambitieus, maar ook empathisch”, zo wordt ze getypeerd.

 1. Groen en CD&V Schoten misnoegd over weigering vergunning twee windturbines: “Een gemiste kans”
  Schoten

  Groen en CD&V Schoten misnoegd over weigering vergunning twee windturbi­nes: “Een gemiste kans”

  Ecopower heeft van Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) geen vergunning voor twee windturbines langs het Albertkanaal gekregen. Dat betreuren CD&V en Groen Schoten. Volgens de twee oppositiepartijen speelt de plaatsing van de twee windmolens immers een belangrijke rol in de vermindering van CO2-uitstoot. “De voorziene windmolens zijn zo goed als onmisbaar om onze klimaatdoelstellingen te halen”, klinkt het bij Groen.
 2. ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familieleden gruwelijk om het leven gebracht? “Haar turbulente tienerjaren maken van haar geen moordenaar”

  ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familiele­den gruwelijk om het leven gebracht? “Haar turbulente tienerja­ren maken van haar geen moordenaar”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen