Een toekomstbeeld van hoe Triple Living het Havenplein in Schoten eruit wil laten zien
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van hoe Triple Living het Havenplein in Schoten eruit wil laten zien © Triple Living

Verloederd plein langs vaart wordt levendige plek met 84 gloednieuwe woningen

SchotenHet Havenplein langs de Villerslei vlakbij de Vaart in Schoten oogt maar weinig fraai. Al wil Triple Living een einde maken aan de verloederde staat. De projectontwikkelaar heeft plannen klaar voor de heraanleg. “Er komen 84 gloednieuwe woningen aan een gezellig parkplein met terrasjes en een zicht op het water”, aldus projectverantwoordelijke Eline Celis. 

 1. VIDEO. Zal Turnhoutsebaan er ooit zó uitzien? Buurtbewoners stellen utopisch droombeeld voor
  BORGERHOUT

  VIDEO. Zal Turnhoutse­baan er ooit zó uitzien? Buurtbewo­ners stellen utopisch droombeeld voor

  Enorm veel groen en ontharding, veel plaats voor voetgangers en fietsers, gemotoriseerd verkeer en trams over dezelfde baan én zelfs water. Het is het ietwat utopische ‘droombeeld’ van de toekomstige Turnhoutsebaan van de buurtbewoners. De actiegroep ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ stelde het beeld donderdagavond voor op een info-avond in De Roma. “Onze baan is dé kern van Borgerhout, niet zomaar een invalsweg voor Antwerpen.”
 2. Antwerps vaccinatiecentrum houdt halt in Schoten voor boosterprikken en kindervaccins
  Schoten

  Antwerps vaccinatie­cen­trum houdt halt in Schoten voor booster­prik­ken en kindervac­cins

  Schotenaren krijgen hun coronaprik in het Antwerps vaccinatiecentrum VacCovid. Het mobiele vaccinatiedorp maakt weer een stop in de sporthal De Zeurt op de Eksterdreef in Schoten. Er worden zowel boosterprikken als vaccins voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar gezet op woensdag 26 januari en woensdag 16 februari tussen 12 en 17 uur. Als je een uitnodiging hebt, kan je via de website van VacCovid of telefonisch op het nummer 03 435 95 55 een afspraak maken voor een prik in De Zeurt. Wanneer je belt, moet je expliciet vermelden dat je een afspraak in Schoten wil maken.
 1. Petitie krijgt gehoor: gemeente Schoten gaat in beroep tegen vergunning van asfaltcentrale Colas
  Schoten/Wijnegem/Deurne

  Petitie krijgt gehoor: gemeente Schoten gaat in beroep tegen vergunning van asfaltcen­tra­le Colas

  De asfaltcentrale van Colas langs het Albertkanaal op de grens van Schoten en Wijnegem heeft een nieuwe vergunning gekregen. Dat stootte op verzet bij de buurtbewoners uit Schoten, omdat ze onder meer lawaai- en geurhinder ondervinden. Ze overhandigden donderdag een nieuwe petitie met 364 handtekeningen aan het schepencollege met de vraag ook als gemeente beroep aan te tekenen. Het lokaal bestuur gaat dat ook effectief doen.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.