In maart sloot Milcobel de melkfabriek in Schoten. De volledige inboedel inclusief machines wordt geveild.
Volledig scherm
In maart sloot Milcobel de melkfabriek in Schoten. De volledige inboedel inclusief machines wordt geveild. © Klaas De Scheirder

Van Cyprus tot Irak: wereldwijde interesse voor machines van gesloten melkfabriek

SchotenDe zuivelcoöperatie Milcobel deed in maart definitief de deuren dicht van haar melkfabriek langs het Albertkanaal in Schoten, beter bekend als ‘den Inza’. De inboedel wordt nu online geveild. De machines wekken veel buitenlandse interesse. “Al uit meer dan veertig landen is er geboden”, zegt Joos Dauwe van veilinghuis Troostwijk Auctions. 

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. Staking bij Milcobel duurt voort: “Personeel heeft eisen op papier gezet en dinsdag nieuwe onderhandelingen”

  Staking bij Milcobel duurt voort: “Personeel heeft eisen op papier gezet en dinsdag nieuwe onderhande­lin­gen”

  Het personeel van ‘melkfabriek’ Milcobel blijft nog zeker tot morgennamiddag staken, nadat er vorige week onvrede bestond over onder meer de afscheidspremie voor het personeel. De werknemers en de vakbonden kregen maandag van de directie te horen dat er dinsdag opnieuw onderhandeld kan worden. Tot dan blijven de poorten gesloten. De 300 ton melk die uiterlijk maandag moest afgevuld worden, is goed voor de vuilnisbak.