Schepen voor Leefmilieu Walter Brat (links) en schepen voor Wonen Paul De Swaef (rechts) in het zopas aangeplante tiny forest
Volledig scherm
Schepen voor Leefmilieu Walter Brat (links) en schepen voor Wonen Paul De Swaef (rechts) in het zopas aangeplante tiny forest © emz

Tweede Schotens mini-bos aangeplant in wijk Deuzeld: “Een natuurlijke buffer én een educatieve buitenklas”

SchotenGoodPlanet Belgium heeft in Schoten een tweede mini-bos aangeplant. Dit ‘tiny forest’ heeft een plekje gekregen op een onbebouwde weide van sociale woningmaatschappij De Ideale Woning in de Marsstraat op wijk Deuzeld, vlak bij het kruispunt met de Voorschotenlaan. “Het snel groeiende bos wordt een groene long in de wijk met een grote educatieve waarde”, vertelt Walter Brat (N-VA), schepen voor Leefmilieu en Duurzaamheid. 

 1. Leerlingen Campus Kajee planten eerste ‘tiny forest’ in België

  Leerlingen Campus Kajee planten eerste ‘tiny forest’ in België

  De leerlingen van basisschool Campus Kajee in Schoten hebben op hun terreinen zeshonderd bomen geplant. Dat was geen gewone boomplantactie, aangezien het inheems bos ter grootte van een tennisbaan het eerste ‘tiny forest’ in ons land is. “Dankzij Campus Kajee konden we snel inspelen op de vraag van Instituut voor Natuureducatie (IVN) Nederland om een terrein te vinden waar voor Vlaanderen een demomodel kon ingericht worden”, zegt Walter Brat (N-VA), Schotense schepen voor Milieu en Duurzaamheid.
 2. Afscheid van Loes (7): “Bij elke stap en elke ademhaling zal je bij ons zijn, voor altijd”
  Schoten

  Afscheid van Loes (7): “Bij elke stap en elke ademhaling zal je bij ons zijn, voor altijd”

  De familie en honderden mensen die de livestream volgden, hebben donderdag afscheid genomen van de 7-jarige Loes de Laat. Het jonge meisje overleed vorige week toen ze samen met haar broertje, zusje en mama op weg was naar school. Gedragen in een witte kist, met een tekening van zusje Ella en broertje Lenn. “Bij elke stap en elke ademhaling zal je bij ons zijn, voor altijd.” Tijdens de plechtigheid werden ook enkele video’s getoond van de leden van #LikeMe, waar Loes zo zot van was.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt