Op het kruispunt van de Horstebaan en de Amerlolaan in Schoten verongelukte de 7-jarige Loes in februari
Volledig scherm
PREMIUM
Op het kruispunt van de Horstebaan en de Amerlolaan in Schoten verongelukte de 7-jarige Loes in februari © Klaas De Scheirder

Trajectcontrole, zone 50 en zebrapad: eerste stappen om kruispunt te beveiligen waar Loes verongelukte

SchotenSchoten gaat het kruispunt van de Horstebaan met de Amerlolaan, waar de 7-jarige Loes verongelukte, grondig herinrichten. Die volledige uitvoering vraagt tijd, al worden er wel een aantal snel realiseerbare maatregelen genomen: een trajectcontrole en een zone 50 op de volledige Horstebaan. De gemeente probeert daarnaast op korte termijn een zebrapad aan te leggen tussen de Amerlolaan en een pad in Vordenstein, waarvoor het op de bereidwilligheid van parkbeheerder Agentschap Natuur en Bos kan rekenen. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthoutse Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”
  Noordrand

  Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthout­se Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”

  De deur staat dan toch nog op een kier voor een Nationaal Park Kalmthoutse Heide. Het Grenspark gaat dit weekend de conceptnota aanpassen en opnieuw voorleggen aan alle betrokken partijen. Zo zou er eerst uitgegaan worden van de Kalmthoutse Heide zelf uit te breiden, en dus nog niet het gebied rondom. Er is ook de belofte dat de landbouwers géén restricties zullen opgelegd krijgen.