De klimaatprojecten kunnen draaien rond energie, mobiliteit, biodiversiteit, water of circulaire economie.
Volledig scherm
De klimaatprojecten kunnen draaien rond energie, mobiliteit, biodiversiteit, water of circulaire economie. © Ewoud Meeusen

Tot 20.000 euro subsidie voor klimaatprojecten

Nog tot 1 december kan je jouw klimaatidee indienen bij het Schotens gemeentebestuur. De geselecteerde projecten maken kans op een subsidie tot 20.000 euro. Met het klimaatkapitaal wil de gemeente ook de inwoners betrekken: “We willen ideeën van algemeen belang met een duurzaam effect op lange termijn zeker een kans geven”, vertelt schepen van Milieu en Duurzaamheid Walter Brat (N-VA).

0 reacties

 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Belevingscenter verkoopt geschenkdozen voor het goede doel
  Brecht

  Belevings­cen­ter verkoopt geschenkdo­zen voor het goede doel

  “Als je zelf druk voelt, ben je eens zo hard gemotiveerd om je in te zetten voor het goede doel.” Gita Apers (44) en Koen Dewil (54) moeten hun activiteitencenter met een lasershoot, bowling en kinderspeeltuin ‘Total eXperience’ in Sint-Job-in-’t-Goor (Brecht) gesloten houden vanwege corona, maar dat heeft hen niet tegengehouden om ‘Hart-verwarmend’ op te richten. De vzw verkoopt geschenkdozen om financiële steun te bieden aan verenigingen of vzw’s die zich inzetten voor de medemens die het wat moeilijker heeft.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas