Tentoonstelling WOI sluit af met boekvoorstelling: “Ook kinderen uit Syrië en Irak moeten hier welkom zijn”

Schotenaar Eddy Smets (85) zal zaterdagavond 30 november de tentoonstelling ‘Nooit meer oorlog herdenken’ in de Braembibliotheek afsluiten met de voorstelling van zijn boek. In ‘Kindvluchtelingen, wrakhout van de oorlog’ schetst Eddy zijn traumatische ervaringen als kind van een collaborateur. Hij wil vooral de kindvluchtelingen van vandaag steunen: “Kinderen zijn nooit schuldig aan de daden van hun ouders”, zegt Eddy met gebroken stem. 

0 reacties

 1. Eerste testevenement in Bourlaschouwburg goed verlopen: “Je voelde de honger bij het publiek, het applaus voelde als een ontlading”
  ANTWERPEN

  Eerste testevene­ment in Bourla­schouw­burg goed verlopen: “Je voelde de honger bij het publiek, het applaus voelde als een ontlading”

  “Dit is níet het nieuwe normaal, cultuur is veilig.” Het Antwerpse Toneelhuis kon zaterdagavond niet genoeg benadrukken dat de première van de voorstelling ‘April’ een testevenement was. “Het is niet de bedoeling dat onze bezoekers vanaf nu telkens twee coronatesten moeten ondergaan, we doen dit enkel om de luchtkwaliteit te meten en de logistiek uit te testen.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing