Tentoonstelling WOI sluit af met boekvoorstelling: “Ook kinderen uit Syrië en Irak moeten hier welkom zijn”

Schotenaar Eddy Smets (85) zal zaterdagavond 30 november de tentoonstelling ‘Nooit meer oorlog herdenken’ in de Braembibliotheek afsluiten met de voorstelling van zijn boek. In ‘Kindvluchtelingen, wrakhout van de oorlog’ schetst Eddy zijn traumatische ervaringen als kind van een collaborateur. Hij wil vooral de kindvluchtelingen van vandaag steunen: “Kinderen zijn nooit schuldig aan de daden van hun ouders”, zegt Eddy met gebroken stem. 

0 reacties

 1. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: in deze 4 winkels in de regio Antwerpen winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: in deze 4 winkels in de regio Antwerpen winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de ruime regio rond Antwerpen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout. Bij deze vier zaken neem je zelf je verpakking mee.
 2. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

  Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.