De dromen van Peter en Maxime is Studijo Bos al volop aan het waarmaken. Via een dromendatabase wil de Schotense vzw nog meer wensen van mensen met een verstandelijke beperking in vervulling brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
De dromen van Peter en Maxime is Studijo Bos al volop aan het waarmaken. Via een dromendatabase wil de Schotense vzw nog meer wensen van mensen met een verstandelijke beperking in vervulling brengen. © emz

Studijo Bos realiseert dromen van mensen met verstandelijke beperking: “De ideeën komen echt van henzelf”

Schoten/BrasschaatHet downsyndroom kunnen Maxime Meulders (21) uit Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) en Peter Goetgebuer (35) uit Brasschaat niet tegenhouden om te dromen. Terwijl zij graag kinderactiviteiten zou organiseren, is hij het liefst van al ceremoniemeester. Die twee wensen is de Schotense vzw Studijo Bos momenteel in vervulling aan het brengen. “Mensen met een verstandelijke beperking kunnen hun dromen naar ons opsturen. Uit onze dromendatabase willen we volgend jaar nog vier dromers lanceren”, vertelt Yves Helsen van Studijo Bos. Onze reporter trok mee op vergadering, waar de dromers het voor het zeggen hebben. 

  1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
    Gouden 11
    2

    Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

    De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.