De dromen van Peter en Maxime is Studijo Bos al volop aan het waarmaken. Via een dromendatabase wil de Schotense vzw nog meer wensen van mensen met een verstandelijke beperking in vervulling brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
De dromen van Peter en Maxime is Studijo Bos al volop aan het waarmaken. Via een dromendatabase wil de Schotense vzw nog meer wensen van mensen met een verstandelijke beperking in vervulling brengen. © emz

Studijo Bos realiseert dromen van mensen met verstandelijke beperking: “De ideeën komen echt van henzelf”

Schoten/BrasschaatHet downsyndroom kunnen Maxime Meulders (21) uit Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) en Peter Goetgebuer (35) uit Brasschaat niet tegenhouden om te dromen. Terwijl zij graag kinderactiviteiten zou organiseren, is hij het liefst van al ceremoniemeester. Die twee wensen is de Schotense vzw Studijo Bos momenteel in vervulling aan het brengen. “Mensen met een verstandelijke beperking kunnen hun dromen naar ons opsturen. Uit onze dromendatabase willen we volgend jaar nog vier dromers lanceren”, vertelt Yves Helsen van Studijo Bos. Onze reporter trok mee op vergadering, waar de dromers het voor het zeggen hebben. 

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 1. Van Kasteel d’Ursel tot de Vlaaikensgang: op deze 7 locaties in de provincie Antwerpen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Kasteel d’Ursel tot de Vlaaikens­gang: op deze 7 locaties in de provincie Antwerpen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een leuke locatie om foto’s te nemen van je aanstaande en jezelf? Wij helpen je alvast op weg met 7 locaties voor trouwfoto’s in de provincie Antwerpen. Van Kasteel d’Ursel in Hingene tot de Vlaaikensgang in Antwerpen: hier leg je de mooiste dag van je leven vast op de gevoelige plaat.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.