De speelkaarten met een inspirerende opdruk op het doosje: 'Nu nog solitaire, heb nog even patience, binnenkort is het weer full house'
Volledig scherm
De speelkaarten met een inspirerende opdruk op het doosje: 'Nu nog solitaire, heb nog even patience, binnenkort is het weer full house' © emz

Schotenaren krijgen eindejaarsgeschenk: “Nu nog solitaire, heb nog even patience, binnenkort is het weer full house”

SchotenDe Schotenaren krijgen tussen kerst en Nieuwjaar een bijzonder eindejaarsgeschenk in hun brievenbus. Het gemeentebestuur heeft een aanmoedigende speelkaartenboek laten ontwerpen. Op het doosje staat ‘nu nog solitaire, heb nog even patience, binnenkort is het weer full house’ te lezen. Met deze reeks knipogen naar kaartspelen wil het bestuur haar inwoners een hart onder de riem steken. 

 1. 334 mensen uit joodse wijken komen maandag opdagen voor test: “Vooral uit ultraorthodoxe gemeenschap, die misten we nog”
  ANTWERPEN

  334 mensen uit joodse wijken komen maandag opdagen voor test: “Vooral uit ultraortho­doxe gemeen­schap, die misten we nog”

  Nadat de 6.500 inwoners van twee Antwerpse, voornamelijk joodse wijken werden opgeroepen zich te laten testen omdat de besmettingen daar sneller de hoogte in gingen, gaf een duizendtal dit weekend al gehoor aan die vraag. Maandag kwamen nog 334 mensen uit de twee wijken opdagen in het testdorp op Park Spoor Oost. “We zijn blij dat die voornamelijk uit de ultraorthodoxe gemeenschap komen, want die misten we nog voor een representatief staal.” Testresultaten zijn er nog niet.
 2. Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatiedorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installeren en een vat aansluiten?”
  ANTWERPEN

  Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatie­dorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installe­ren en een vat aansluiten?”

  Met een dag-, avond- en nachtcafé hebben zaakvoerders Christopher Van Loo (52) en Stephanie Stokhuyzen (32) een hele dag lang inkomsten in het hartje van Antwerpen. Maar dat is uiteraard buiten het virus gerekend. Het koppel stelt zich nu kandidaat als vrijwilliger in het grote vaccinatiedorp op Park Spoor Oost. “We doen dit ook voor onszelf, hoe sneller deze miserie voorbij is, hoe beter.”
 3. Tweede Schotens mini-bos aangeplant in wijk Deuzeld: “Een natuurlijke buffer én een educatieve buitenklas”
  Schoten

  Tweede Schotens mini-bos aangeplant in wijk Deuzeld: “Een natuurlij­ke buffer én een educatieve buitenklas”

  GoodPlanet Belgium heeft in Schoten een tweede mini-bos aangeplant. Dit ‘tiny forest’ heeft een plekje gekregen op een onbebouwde weide van sociale woningmaatschappij De Ideale Woning in de Marsstraat op wijk Deuzeld, vlak bij het kruispunt met de Voorschotenlaan. “Het snel groeiende bos wordt een groene long in de wijk met een grote educatieve waarde”, vertelt Walter Brat (N-VA), schepen voor Leefmilieu en Duurzaamheid.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht