Archiefbeeld van Schoten Schol
Volledig scherm
Archiefbeeld van Schoten Schol © Benoit De Freine

Schoten houdt nieuwjaarsreceptie in... juli

SchotenDoor de coronacrisis kon Schoten Schol op de Markt begin januari niet doorgaan. Al beloofde de gemeente dat uitstel géén afstel is. Het lokaal bestuur houdt woord, want op 9 juli zijn alle inwoners in het gemeentepark welkom op de nieuwjaarsreceptie. Omdat de feestelijke bijeenkomst plaatsvindt tijdens het werelddansfestival ‘Hello!Schoten’, werd Schoten Schol ter gelegenheid omgedoopt tot ‘Hello!Schol’. 

 1. Muziekoptredens, modeshows en straatartiesten kruiden braderij van Dorpsdag
  Schilde

  Muziekop­tre­dens, modeshows en straatar­ties­ten kruiden braderij van Dorpsdag

  Een gezellige drukte heerste zaterdagavond in de Kerkstraat en de Wijnegemsteenweg in ‘s-Gravenwezel. Ondanks de hitte bracht de braderij met kermis wel wat volk op de been. Kleine concerten, modeshows, demo’s en bijzondere straatartiesten zorgden voor extra sfeer. Na het vuurwerk om 23 uur volgde nog het sGRAVENbal als afterparty in het Dorpshuis. Zondag is het tijd voor koers om 15 uur. De kermis aan het Lodewijk De Vochtplein blijft nog staan tot en met dinsdag.
 2. Toneelhuis Antwerpen gered, theaterwerking krijgt alsnóg subsidies van Vlaanderen na negatief advies: “We kunnen onze werking garanderen maar zullen plannen grondig moeten herzien”
  ANTWERPEN

  Toneelhuis Antwerpen gered, theaterwer­king krijgt alsnóg subsidies van Vlaanderen na negatief advies: “We kunnen onze werking garanderen maar zullen plannen grondig moeten herzien”

  De werking Toneelhuis achter de befaamde Bourlaschouwburg in Antwerpen is dan toch gered. De theaterwerking kreeg een negatief advies en dreigde geen Vlaamse subsidies meer te krijgen tot minstens 2027. Vandaag werd in Brussel beslist dat Toneelhuis alsnóg subsidies krijgt tot dan. Wel gaat het ‘maar’ om 2,6 miljoen euro per jaar, in plaats van de gevraagde 3,5 miljoen. “Daarmee kunnen we onze werking verzekeren maar we zullen onze plannen en budget wel grondig moeten herzien.”