De slimme rattenval in de moestuintjes van Domein Vordenstein
Volledig scherm
PREMIUM
De slimme rattenval in de moestuintjes van Domein Vordenstein © emz

Schoten bestrijdt ratten met slimme val: “Komen in moestuintjes groenten wegvreten”

SchotenOok Schoten ontsnapt niet aan overlast door ratten. De gemeente gaat het ongedierte vanaf begin juli bestrijden in domein Vordenstein en op vijf andere locaties met een hoogtechnologische val. “Het is de heilige graal van de ongediertebestrijding”, aldus Dries Verdonck van Strygoo, het Geels bedrijf achter de ‘SmarTrap’.

 1. De Spiekpietjes duiken op in gloednieuw lessenpakket dankzij samenwerking tussen Thaïs Vanderheyden en kinderjuf Stefanie Lindner
  PREMIUM
  Sint-Job-in-'t-Goor/Brasschaat

  De Spiek­pietjes duiken op in gloednieuw lessenpak­ket dankzij samenwer­king tussen Thaïs Vanderhey­den en kinderjuf Stefanie Lindner

  Thaïs Vanderheyden, schrijfster en illustratrice van kinderboeken zoals de Spiekpietjes en Bas & Klara, en kleuterjuf Stefanie Lindner slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Samen hebben ze op basis van het eerste boek van de Spiekpietjes een lessenpakket gemaakt gericht op de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Stefanie bedenkt de lessen/opdrachten, Thaïs tekent ze uit. “We willen vooral jonge leerkrachten een idee aanreiken om eens af te wijken van het traditionele lesgeven”, vertellen Stefanie en Thaïs. Het lessenpakket wordt uitgegeven door De Limonadefabriek.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.