Globefest-organisator Jarko Peeters aan de Cafeina-stage, waar vooral houseplaten zullen gedraaid worden
Volledig scherm
Globefest-organisator Jarko Peeters aan de Cafeina-stage, waar vooral houseplaten zullen gedraaid worden © emz

Retrodancefestival strijkt neer op nieuwe locatie: “Voor het eerst twee podia”

SchotenLiefhebbers van retronummers kunnen zaterdag ‘Globefest’ niet missen. Voor de zesde editie is het Schotens dancefestival verhuisd naar een grote weide naast de E10-plas, waar tot vijfduizend man samen een feestje kan bouwen. 

 1. Cocktails sippen en genieten van heerlijke tapa’s: in deze 7 hippe zomerbars in de regio Antwerpen geniet je van een verfrissend drankje
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Cocktails sippen en genieten van heerlijke tapa’s: in deze 7 hippe zomerbars in de regio Antwerpen geniet je van een verfris­send drankje

  De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wij gingen voor jou op zoek naar de hipste en leukste zomerbars in de regio Antwerpen. Van Bar Bernaar in Hemiksem tot Bar Noord in Antwerpen. Op deze gezellige plekjes is het heerlijk vertoeven tijdens deze hitte.
 1. Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integendeel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”
  ANTWERPEN

  Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integen­deel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”

  Ook bij de vzw achter zowel Jazz Middelheim als Gent Jazz vielen er klappen na de gevreesde subsidieronde bij de Vlaamse overheid eind juni. Beide festivals moeten het de komende vijf jaar met nul euro per jaar doen in plaatse van driehonderdduizend. Is de toekomst van Jazz Middelheim daarmee in het gedrang? “Net niet, we nemen onze verantwoordelijkheid op en bovendien is er geen enkele overheid die onze festivals wil zien verdwijnen.”
 2. Brug van den Azijn afgesloten tijdens verlengd weekend
  Merksem/Deurne/Schoten

  Brug van den Azijn afgesloten tijdens verlengd weekend

  De Brug van den Azijn over het Albertkanaal in Schoten/Deurne vlak bij Merksem is van vrijdagavond 12 augustus om 20 uur tot en met dinsdagmorgen 16 augustus om 5 uur afgesloten. De Vlaamse Waterweg laat de twee oplegtoestellen van de brug vervangen. Dat vormt geen gevaar voor de huidige werking van de brug, die wekelijks wordt gemonitord en opgemeten. Al het verkeer moet omrijden via de Gabriel Theunisbrug aan het Sportpaleis.
 3. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.