Een joekel van een karper wordt uit de gracht gehaald rondom het kerkje in Koningshof, Schoten.
Volledig scherm
Een joekel van een karper wordt uit de gracht gehaald rondom het kerkje in Koningshof, Schoten. © emz

Reddingsactie in uitdrogende kerkvijver levert verrassende vangst op: “Zo’n grote vissen horen hier eigenlijk niet thuis”

SchotenEen indrukwekkende evacuatie heeft zich afgespeeld in de Schotense wijk Koningshof. Joekels van karpers werden uit de vijver rondom de kerk gehaald, en daar bleef het allesbehalve bij. De reddingsactie drong zich op door het lage waterpeil, veroorzaakt door de droogte. “Door het gebrek aan zuurstof zijn de vissen vrij loom”, zegt Stan Smouts, die plots een kanjer van acht kilogram opschept. 

  1. Provincie zet schouders onder wekelijkse markten: “De markt is zowel een economisch als een sociaal gegeven”
    Provincie Antwerpen

    Provincie zet schouders onder wekelijkse markten: “De markt is zowel een economisch als een sociaal gegeven”

    Maar liefst 52 van de 69 gemeenten van de provincie Antwerpen hebben een of meerdere wekelijkse markten. De provincie heeft daarom in april, niet toevallig de ‘Maand van de Markt’, een online bevraging gelanceerd onder de marktbezoekers om een beter zicht te krijgen op dit wekelijkse gebeuren. Met de resultaten van deze eerste verkennende studie gaat de provincie nu verder aan de slag om lokale besturen en hun vaste marktkramers beter te ondersteunen. “Onze markten moeten meer aantrekkingskracht krijgen”, zegt gedeputeerde Kathleen Helsen.