Red Challenge in Schoten met Chiro Terdonck
Volledig scherm
Red Challenge in Schoten met Chiro Terdonck © Klaas De Scheirder

#REDCHALLENGE. Rookbommen, een joelende minister en vooral véél ambiance: Schoten kleurt rood voor uitdaging Jérémy Doku

SchotenSchoten kleurde vrijdag helemaal rood. Spits Jérémy Doku had de gemeente in de Antwerpse rand uitgedaagd voor de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en HLN.be. Daar gaven de Schotenaren met laaiend enthousiasme gehoor aan: jong én oud sprong, schreeuwde en supporterde onze nationale voetbaltrots richting de overwinning tegen Italië vanavond. 

 1. School is Cool speelt na anderhalf jaar nog eens een thuismatch: “Antwerpen is dEUS gewoon, probeer daar maar eens aan te tippen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  School is Cool speelt na anderhalf jaar nog eens een thuismatch: “Antwerpen is dEUS gewoon, probeer daar maar eens aan te tippen”

  Een nieuw album uitbrengen nét voor corona toeslaat, het overkwam School is Cool anderhalf jaar geleden. De band kon de draad van het ‘verloren’ album nog maar net terug oppikken of er zit al een nieuwe langspeler in de pijplijn. Maar eerst nog een passage donderdag in de Roma, eindelijk nog eens in hometown Antwerpen. “Dankzij onze nieuwe bezetting zit er meer gevoel dan ooit in onze muziek, een echte eighties-sound met plastieken gitaarsolo’s en enorm veel drama.”
 2. H. Pius X-instituut Antwerpen plaatst 180 (!) CO2-meters: “Voor élke ruimte waar leerlingen en personeel komen”
  ANTWERPEN

  H. Pius X-instituut Antwerpen plaatst 180 (!) CO2-me­ters: “Voor élke ruimte waar leerlingen en personeel komen”

  Ruim één miljoen leerlingen en leerkrachten hopen na anderhalf jaar corona op een zo normaal mogelijk schooljaar. Wij hielden in de aanloop naar woensdag 1 september een grote rondvraag bij vijftig lagere en vijftig middelbare scholen in Vlaanderen, netjes verdeeld over alle netten. We geven vandaag het woord aan het Heilig Pius X-instituut op het Kiel in Antwerpen.
 3. Vanaf mórgen al opnieuw dansen op café? Antwerps stadsbestuur reageert op ‘achterpoortje’: “Ordediensten weten niet of ze ermee moeten lachen of huilen”
  ANTWERPEN

  Vanaf mórgen al opnieuw dansen op café? Antwerps stadsbe­stuur reageert op ‘achter­poort­je’: “Ordedien­sten weten niet of ze ermee moeten lachen of huilen”

  Eigenlijk is het de bedoeling dat er pas vanaf oktober opnieuw gedanst kan worden in cafés maar het nieuwe ministeriële besluit heeft een achterpoortje. In de Gentse Overpoort zal er in september al terug gefeest worden en ook in Antwerpse studentencafés worden er terug dansfeesten gepland. Nachtclub Red & Blue doet uit rebellie zelfs al een maand eerder de deuren open. Het stadsbestuur reageert lauwtjes: “Wie de letter van de wet volgt, zal niet worden bestraft.”