Zaakvoerders Serge Lamoral (links) en Patrick Biscop (rechts).
Volledig scherm
Zaakvoerders Serge Lamoral (links) en Patrick Biscop (rechts). © Klaas De Scheirder

Pop-upbakkerij ‘Co-Pains’ opent deuren in de Paalstraat

De pop-upbrood- en banketbakkerij ‘Co-pains’ opent vrijdag haar deuren in de Paalstraat in de gemeente Schoten. De zaak wordt gerund door bakker Patrick Biscop (60) uit Schoten en patissier Serge Lamoral (32) uit Brecht. “De coronacrisis is een erg bittere pil geweest voor ons, maar we wilden niet blijven tobben”, zegt Lamoral. 

 1. Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanistan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”
  ANTWERPEN

  Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanis­tan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”

  De tiende editie van het festival ‘Spiegels van de Ziel’ van sociaal theater Tutti Fratelli staat volledig in het teken van de recente gebeurtenissen in Afghanistan. Er is plaats voor volkskeuken, theater, dans, film en muziek met onder andere Kommil Foo, Soe Nsuki en Lisette Ma Neza. “Met dit festival creëren we al tien jaar lang ruimte voor kunst in al haar vormen en maten, een vrijplaats voor kunstenaars van alle slag.”
 1. AZ Klina opent psychiatrisch dagcentrum: “Vraag is in coronatijden bijzonder groot geworden”
  Brasschaat

  AZ Klina opent psychia­trisch dagcentrum: “Vraag is in coronatij­den bijzonder groot geworden”

  AZ Klina heeft vrijdagmiddag in Brasschaat in de gloednieuwe aanbouw op de ziekenhuiscampus zijn nieuw psychiatrisch dagcentrum plechtig geopend. Patiënten doorlopen een traject van zes weken, waarbij ze enkele dagen per week therapie volgen en ‘s avonds weer naar huis gaan. “Op die manier willen we opnames dankzij een intensief aanbod voorkomen of verkorten”, aldus Marjolijn Bergoets, arts en medisch diensthoofd van psychiatrie bij AZ Klina.