Het gemeentebestuur is bijzonder tevreden dat de plannen voor de vernieuwing van de Marktgebouwen en het Gelmelenhof af zijn. V.l.n.r.: burgemeester Maarten De Veuster (N-VA), patrimoniumschepen Paul De Swaef (N-VA) en cultuurschepen Charlotte Klima (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentebestuur is bijzonder tevreden dat de plannen voor de vernieuwing van de Marktgebouwen en het Gelmelenhof af zijn. V.l.n.r.: burgemeester Maarten De Veuster (N-VA), patrimoniumschepen Paul De Swaef (N-VA) en cultuurschepen Charlotte Klima (N-VA) © emz

Plannen voor vernieuwing Marktgebouwen en Gelmelenhof zijn klaar: “Extra ruimte voor verenigingen en cultuur”

SchotenMaar liefst tien miljoen euro heeft de gemeente Schoten vrijgemaakt voor de vernieuwing van de Marktgebouwen en het kasteel Gelmelenhof. De plannen voor de renovatie zijn klaar. Tegen september 2024 ten laatste zou alles afgewerkt moeten zijn. Er komt onder meer een gloednieuwe theaterzaal en een hypermodern repetitielokaal. “Een gigantische investering in cultuur. Ik denk dat we hierin een buitenbeentje in Vlaanderen zijn”, aldus burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).

 1. Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleefden, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidariteit met getroffen families is nu belangrijker”
  ANTWERPEN

  Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleef­den, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidari­teit met getroffen families is nu belangrij­ker”

  De arbeiders die de ramp op het Nieuw Zuid in Antwerpen overleefden vrijdagnamiddag, zijn maandagavond samen gekomen op de site om hun overleden collega’s te herdenken. Ze stellen zich heel wat vragen bij wat er is misgelopen vrijdag, maar willen nu vooral hun solidariteit tonen met de getroffen families. “Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan met de vinger te wijzen.”
 2. Burgerbewegingen Oosterweel reageren op PFOS-affaire: “Werken stilleggen zou nog erger zijn voor volksgezondheid”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/ZWIJNDRECHT

  Burgerbewe­gin­gen Oosterweel reageren op PFOS-affaire: “Werken stilleggen zou nog erger zijn voor volksge­zond­heid”

  De burgerbewegingen Ringland, Ademloos en stRaten-generaal die in 2017 met de bevoegde overheden het Toekomstverbond tekenden voor een meer leefbaar Oosterweeltraject, reageren voor het eerst op de PFOS-affaire. Ze blijven resoluut achter het Toekomstverbond staan en benadrukken de Oosterweelwerken in Zwijndrecht níet stil te willen leggen. “Dan kan de vervuiling nog meer opstuiven of dieper insijpelen in het grondwater.”
 3. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.