Het gemeentebestuur is bijzonder tevreden dat de plannen voor de vernieuwing van de Marktgebouwen en het Gelmelenhof af zijn. V.l.n.r.: burgemeester Maarten De Veuster (N-VA), patrimoniumschepen Paul De Swaef (N-VA) en cultuurschepen Charlotte Klima (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentebestuur is bijzonder tevreden dat de plannen voor de vernieuwing van de Marktgebouwen en het Gelmelenhof af zijn. V.l.n.r.: burgemeester Maarten De Veuster (N-VA), patrimoniumschepen Paul De Swaef (N-VA) en cultuurschepen Charlotte Klima (N-VA) © emz

Plannen voor vernieuwing Marktgebouwen en Gelmelenhof zijn klaar: “Extra ruimte voor verenigingen en cultuur”

SchotenMaar liefst tien miljoen euro heeft de gemeente Schoten vrijgemaakt voor de vernieuwing van de Marktgebouwen en het kasteel Gelmelenhof. De plannen voor de renovatie zijn klaar. Tegen september 2024 ten laatste zou alles afgewerkt moeten zijn. Er komt onder meer een gloednieuwe theaterzaal en een hypermodern repetitielokaal. “Een gigantische investering in cultuur. Ik denk dat we hierin een buitenbeentje in Vlaanderen zijn”, aldus burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).

 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Gemeente investeert 53 miljoen euro: blikvangers zijn Marktplein, nieuwe sporthal en Gelmelenhof

  Gemeente investeert 53 miljoen euro: blikvan­gers zijn Marktplein, nieuwe sporthal en Gelmelen­hof

  Op donderdag 19 december heeft de gemeenteraad van Schoten het meerjarenplan goedgekeurd. De gemeente zal tussen 2020 en 2025 meer dan 53 miljoen euro investeren zonder belastingenverhogingen. Schoten engageert zich voor een aantal grote projecten als de bouw van een nieuwe sporthal, de vernieuwing van straten en de renovatie van het Gelmelenhof, de Forumgebouwen en het Marktplein. Verder zal de gemeente ook heel wat investeren in veiligheid.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.