De familie van de overleden Loes de Laat beschildert keien. Die worden op een locatie gelegd. Voorbijgangers kunnen ze meenemen en op een nieuwe plek achterlaten, zodat de stenen rondreizen. Op foto van links naar rechts: Hilda (groottante Loes), Suzanne (groottante Loes), Bernadette (‘nona’, de oma van Loes), Anje (initiatiefneemster en nicht van mama Loes) en Liesbeth Raymaekers (initiatiefneemster en nicht van mama Loes)
Volledig scherm
PREMIUM
De familie van de overleden Loes de Laat beschildert keien. Die worden op een locatie gelegd. Voorbijgangers kunnen ze meenemen en op een nieuwe plek achterlaten, zodat de stenen rondreizen. Op foto van links naar rechts: Hilda (groottante Loes), Suzanne (groottante Loes), Bernadette (‘nona’, de oma van Loes), Anje (initiatiefneemster en nicht van mama Loes) en Liesbeth Raymaekers (initiatiefneemster en nicht van mama Loes) © Klaas De Scheirder

Overleden Loes (7) reist alsnog de wereld rond: iedereen mag beschilderde keien meenemen en op nieuwe plek achterlaten

Schoten/'s-GravenwezelDe dood van Loes de Laat (7) in februari bij een verkeersongeluk heeft veel losgemaakt in Schoten en omstreken. Neven, nichten en tantes van haar mama hebben keien beschilderd met een regenboog of eenhoorn en in heel ons land verspreid. Het is de bedoeling dat voorbijgangers de ‘doodlestones’ meenemen en vervolgens op een andere plek achterlaten. Met deze herdenkingsactie #voorLoes hoopt de familie dat het meisje alsnog de wereld rondreist. 

 1. Papa van overleden Loes (7) wil cd maken als eerbetoon én uit dankbaarheid: “Muziek biedt troost en is een uiting van emoties”
  PREMIUM
  Schoten

  Papa van overleden Loes (7) wil cd maken als eerbetoon én uit dankbaar­heid: “Muziek biedt troost en is een uiting van emoties”

  André de Laat wil samen met enkele bevriende en bekende muzikanten een cd opnemen onder de naam ‘Muziek voor Loes’. Als eerbetoon voor de spring-in-’t-veld die Loes was, maar ook als symbool van troost voor iedereen die het nodig heeft. En als bedanking voor iedereen die de familie heeft bijgestaan. Via een crowdfunding hoopt André de onkosten te kunnen verzamelen voor het maken van de cd. De opbrengst gaat naar een goed doel.
 2. Trajectcontrole, zone 50 en zebrapad: eerste stappen om kruispunt te beveiligen waar Loes verongelukte
  PREMIUM
  Schoten

  Trajectcon­tro­le, zone 50 en zebrapad: eerste stappen om kruispunt te beveiligen waar Loes verongeluk­te

  Schoten gaat het kruispunt van de Horstebaan met de Amerlolaan, waar de 7-jarige Loes verongelukte, grondig herinrichten. Die volledige uitvoering vraagt tijd, al worden er wel een aantal snel realiseerbare maatregelen genomen: een trajectcontrole en een zone 50 op de volledige Horstebaan. De gemeente probeert daarnaast op korte termijn een zebrapad aan te leggen tussen de Amerlolaan en een pad in Vordenstein, waarvoor het op de bereidwilligheid van parkbeheerder Agentschap Natuur en Bos kan rekenen.
 3. In 1994 overleed hun moeder bij een auto-ongeval, nu gaan zussen op zoek naar meer informatie: “De onwetendheid blijft knagen”
  Boom/Rumst/Merksem/Deurne

  In 1994 overleed hun moeder bij een au­to-ongeval, nu gaan zussen op zoek naar meer informatie: “De onwetend­heid blijft knagen”

  Vanessa (37) en Jessica D’haese (38) zijn gestart met een zoektocht naar informatie over hun overleden moeder Nancy Van Landeghem. Zij kwam in 1994 om het leven in een ongeval nabij de Belgisch-Franse grens, toen de zussen zelf amper 9 en 11 jaar waren. Met de weinige gegevens die ze nu hebben, hopen ze via de sociale media de hiaten in het verhaal te kunnen invullen. “We zouden graag alles een plaats kunnen geven, maar als je achterblijft met zoveel vragen is dat onmogelijk.”