Koen Wauters kwam enkele weken geleden het liedje mee inzingen. Het nummer zal op de cd 'Voor Loes' komen.
Volledig scherm
Koen Wauters kwam enkele weken geleden het liedje mee inzingen. Het nummer zal op de cd 'Voor Loes' komen. © Klaas De Scheirder

Ouders van Loes over liedje met Koen Wauters: “Voor Loes en alle sterretjes in de hemel”

SchotenDe opnames van het album ‘Voor Loes’ als eerbetoon voor het verongelukte meisje Loes de Laat (7) uit Schoten zijn klaar. De cd-voorstelling die gepland stond op 18 december gaat ook gewoon door met de geldende coronamaatregelen. Vooral het nummer met Koen Wauters, Jean-Bosco Safari en de klasgenootjes van Loes is ontroerend. “Voor Loes en alle kindjes die ‘s avonds onze sterretjes in de hemel aansteken.”

 1. Nieuwe Hoogmolenbrug over Albertkanaal geplaatst: “Tegen 2023 kunnen schepen met vier lagen containers probleemloos het kanaal doorkruisen”
  SCHOTEN/WIJNEGEM

  Nieuwe Hoogmolen­brug over Albertka­naal geplaatst: “Tegen 2023 kunnen schepen met vier lagen containers probleem­loos het kanaal doorkrui­sen”

  Het is eindelijk zo ver. De nieuwe Hoogmolenbrug over het Albertkanaal tussen Schoten en Wijnegem is zondagochtend naar zijn nieuwe locatie gevaren en ineens over het kanaal gelegd. “De nieuwe brug biedt comfort aan niet enkel fietsers en automobilisten maar ook dieren. Bovendien wordt het centrum van Schoten ontlast en zal transport over het water vlotter verlopen.”
 2. Petitie krijgt gehoor: gemeente Schoten gaat in beroep tegen vergunning van asfaltcentrale Colas
  Schoten/Wijnegem/Deurne

  Petitie krijgt gehoor: gemeente Schoten gaat in beroep tegen vergunning van asfaltcen­tra­le Colas

  De asfaltcentrale van Colas langs het Albertkanaal op de grens van Schoten en Wijnegem heeft een nieuwe vergunning gekregen. Dat stootte op verzet bij de buurtbewoners uit Schoten, omdat ze onder meer lawaai- en geurhinder ondervinden. Ze overhandigden donderdag een nieuwe petitie met 364 handtekeningen aan het schepencollege met de vraag ook als gemeente beroep aan te tekenen. Het lokaal bestuur gaat dat ook effectief doen.
 3. Voor u geproefd én gekeurd: winterbieren uit de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Voor u geproefd én gekeurd: winterbie­ren uit de provincie Antwerpen

  De zomer, dat is een koud glas bier op een terras. Maar heel wat microbrouwerijen hebben ook een soms meer dan fantastisch aanbod van donkere bieren die het meest tot hun recht komen in een gezellige bruine kroeg, thuis aan de open haard of buiten aan de vuurkorf. Stevige bieren meestal al dan niet een hele tijd gerijpt op een whisky-, rum of bourbonvat. Wij kozen er enkelen voor u uit. Allemaal gebrouwen in de provincie Antwerpen én we vroegen de mening van de organisatoren (Objectieve Bierproevers Essense Regio = OBER) van hét bekendste winter- en kerstbierenfestival van Vlaanderen en Nederland : het Kerstbierfestival in Essen. “Aan scores doen we principieel niet mee, we zijn objectieve bierproevers”, grijnzen ze. “Maar dit zijn allemaal aanraders.”
 4. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.