Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © shutterstock

November is seniorenmaand

SchotenDe gemeente Schoten schaft de jaarlijkse seniorenweek af en vervangt ze door een hele seniorenmaand. Tijdens de maand november organiseren de verschillende dienstencentra en wijklokalen tal van activiteiten voor senioren.

 1. ASSISEN LIVE. "Spijt komt inderdaad altijd te laat, maar ze is er wel”: wetsdokter, DNA-specialisten en eerste getuigen zullen hun verhaal doen over Stephaan Du Lion
  Antwerpen

  ASSISEN LIVE. "Spijt komt inderdaad altijd te laat, maar ze is er wel”: wetsdokter, DNA-specialis­ten en eerste getuigen zullen hun verhaal doen over Stephaan Du Lion

  Er staat genoeg gepland voor de derde zittingsdag in het assisenproces tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion (58). Om te beginnen zal wetsdokter Demeyere haar licht laten schijnen over de autopsieën van de vier slachtoffers en zullen enkele specialisten wat meer uitleg komen geven over het DNA-onderzoek dat voor Du Lion de nagel in de doodskist betekende. In de namiddag komen de eerste getuigen, waaronder de partner van Ariane Mazijn die lang als verdachte werd bezien.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.