Zo zou het zicht vanop de brug aan de Deurnesteenweg zijn, als de twee windturbines er komen
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zou het zicht vanop de brug aan de Deurnesteenweg zijn, als de twee windturbines er komen © Ecopower

Nieuwe saga in soap rond windturbines: Ecopower gaat in beroep om toch nog vergunning te krijgen én eist miljoenen euro’s

SchotenEcopower gaat in beroep om alsnog een vergunning te krijgen voor twee windturbines langs het Albertkanaal in Schoten. Die werd geweigerd door de gemeente, de provincie en Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Al gaat de strijd verder dan een vergunning alleen: Ecopower eist meerdere miljoenen van de gemeente Schoten, die in 2014 de bouw van twee windturbines gunde aan de energiefirma.

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest