De gemeentewerkers in oranje uniform met milieuschepen Walter Brat, Wannes Buyst van dienst Integrale Veiligheid en Danny Boermans van de jeugddienst. De foto is genomen in het Gelmelenpark, volgens de werkgroep rond 'Schoon Schoten' toch een hotspot voor zwerfvuil
Volledig scherm
De gemeentewerkers in oranje uniform met milieuschepen Walter Brat, Wannes Buyst van dienst Integrale Veiligheid en Danny Boermans van de jeugddienst. De foto is genomen in het Gelmelenpark, volgens de werkgroep rond 'Schoon Schoten' toch een hotspot voor zwerfvuil © emz

‘Mooimakers’ helpt Schoten in strijd tegen zwerfvuil en sluikstort: 500 vuilnisbakken in gemeente genummerd

SchotenDe gemeente Schoten krijgt de komende drie jaar begeleiding van Mooimakers in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. Er komt onder meer een beter vuilnisbakkenbeleid. Om dat te vergemakkelijken werden alle 500 vuilnisbakken in de gemeente genummerd.

 1. Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/BERCHEM

  Stad start na de zomer in Berchem met proefpro­ject selfloket­ten: “Dienstver­le­ning op maat van de klant en niet andersom”

  Het stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”
 2. Antwerpen roept jeugd op voor vrijwilligerswerk in vaccinatiecentrum: “Momenteel nog niet in problemen, maar we denken vooruit”
  ANTWERPEN

  Antwerpen roept jeugd op voor vrijwilli­gers­werk in vaccinatie­cen­trum: “Momenteel nog niet in problemen, maar we denken vooruit”

  Ook in Antwerpen dreigt er een tekort aan vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum deze zomer. Daarom onderneemt het stadsbestuur preventief actie door specifiek de Antwerpse jeugdwerking en andere jongeren aan te spreken. “Hele jeugdbewegingen die samen komen helpen? Dat zou toch fantastisch zijn, die dynamiek en solidariteit hebben we nodig.”