Nancy Hermans en haar echtgenoot Jan Augustyns (midden) vrezen dat hun zaak moet wijken voor de nieuwe pijpleiding. Buurman François Leys (links) zit in het zelfde schuitje.
Volledig scherm
PREMIUM
Nancy Hermans en haar echtgenoot Jan Augustyns (midden) vrezen dat hun zaak moet wijken voor de nieuwe pijpleiding. Buurman François Leys (links) zit in het zelfde schuitje. © Klaas De Scheirder

Moet bekende ijszaak Mama Calinka wijken voor nieuwe pijpleiding? “We zullen ons met hand en tand verzetten”

SchotenDe nieuwe ondergrondse pijpleiding tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied blijft tot heel wat onrust leiden in onze regio. Twee van de drie mogelijke tracés lopen door Schoten en zouden daar onder meer in conflict komen met de oude Hoeve Hermans en de oude hovenierswoning van Kasteel Withof. In die laatste baat Nancy Hermans al acht jaar de succesvolle ijszaak Mama Calinka uit. “Als een klant ons enkele weken geleden niet op de hoogte had gebracht, hadden we hier nog altijd van niets geweten.”

  1. Muzikant brengt ode aan legendarisch snoepverkoper ‘Flor van den bollenwinkel’: “Pralines mocht je er zelf uitkiezen. Je moest wel steeds blijven fluiten, zodat hij wist dat je er geen aan het opeten was”
    PREMIUM
    Brasschaat

    Muzikant brengt ode aan legenda­risch snoepverko­per ‘Flor van den bollenwin­kel’: “Pralines mocht je er zelf uitkiezen. Je moest wel steeds blijven fluiten, zodat hij wist dat je er geen aan het opeten was”

    De Brasschaatse singer-songwriter Onan Van de Weyer (46) heeft een nieuw nummer klaar. Het is een ode aan zijn overleden dorpsgenoot Flor Van Den Eede, vooral bekend als ‘Flor van den bollenwinkel’. De guitige snoepverkoper zou woensdag honderd jaar geworden zijn. Dan wordt het liedje ‘De Held van Brasschaat’ gelanceerd.