Daniël Thirion is dolblij met de opkomst van afgelopen weekend.
Volledig scherm
Daniël Thirion is dolblij met de opkomst van afgelopen weekend. © Foto Klaas De Scheirder

Meteen stormloop bij De Kaaspoort

 1. Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatoriaal Guinea heb ik de afschuwelijkste voeten uit mijn leven gezien”
  PREMIUM
  Schilde

  Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatori­aal Guinea heb ik de afschuwe­lijk­ste voeten uit mijn leven gezien”

  Nog lang voor de komst van het coronavirus was de 64-jarige Tine Demeulenaere al vertrouwd met het mondmasker. De arts uit Schilde bindt reeds zo goed als heel haar leven wereldwijd de strijd aan met de besmettelijke ziektes lepra en tuberculose. “Als een patiënt het niet haalt, moet je je troosten met de tien of twintig anderen die je wél hebt kunnen redden”, vertelt ze. Alvorens de medisch adviseur van Damiaanactie op pensioen gaat, houdt ze met twee collega’s nog een geldinzameling voor Nigeriaanse lepradorpen. Elke gesponsorde euro tot en met het bedrag van 14.000 euro verdubbelt het trio.
 2. Reggae-hiphop-formatie Wahwahsda maakt comeback: “Na een sabbatperiode van vijf jaar begon het gewoon te hard te kriebelen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Reg­gae-hip­hop-formatie Wahwahsda maakt comeback: “Na een sabbatperi­o­de van vijf jaar begon het gewoon te hard te kriebelen”

  “Wah, waaaah, wah was da?” Het klinkt wellicht nog bekend in de oren van iedereen in en rond de Koekenstad die zich de afgelopen decennia met reggae en hiphop bezig hield. Tien jaar na hun laatste album komt de vijfkoppige reggae-hiphop-formatie ‘Wahwahsda’ rond ‘Sput’ en ‘Wally’ - gekend van Tourist LeMC - met nieuw werk én plannen voor nieuwe liveshows. “Onze nieuwe single gaat over de zoektocht naar een plek voor jezelf in de wereld, en dat dat perfect oké is.”