Markthandelaars bedanken vrijwillige coronastewards met waardebon die ze op markt kunnen spenderen. Midden links: voorzitter markthandelaarsvereniging Brent Parys, midden rechts: Véronique d'Exelle
Volledig scherm
Markthandelaars bedanken vrijwillige coronastewards met waardebon die ze op markt kunnen spenderen. Midden links: voorzitter markthandelaarsvereniging Brent Parys, midden rechts: Véronique d'Exelle © emz

Marktkramers bedanken vrijwillige coronastewards: “Zonder hen zou markt niet zo vlot verlopen”

SchotenAl veertien maanden lang houden vrijwillige coronastewards in oranje fluohesjes toezicht op de markt in Schoten. Afgelopen zaterdagvoormiddag bedankten de marktkramers hen hiervoor. De vrijwilligers werden bedankt met een cadeaubon van 25 euro.

 1. PFOS-vervuiling reikt tot in Stabroek, Kapellen, Brasschaat en Schoten: "Met volksgezondheid speel je niet”
  PREMIUM
  Stabroek/Kapellen/Brasschaat/Schoten

  PFOS-vervuiling reikt tot in Stabroek, Kapellen, Brasschaat en Schoten: "Met volksge­zond­heid speel je niet”

  In een aantal gemeenten in de Antwerpse noordrand zou kippeneieren uit eigen tuin eten schadelijk zijn voor de gezondheid, als gevolg van de gronden vervuild met de chemische stof PFOS rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht. De burgemeesters wachten richtlijnen van hogerhand af alvorens maatregelen te nemen. In plattelandsgemeente Stabroek vraagt burgemeester Rik Frans (N-VA) een alertere houding van de hogere overheden tegenover deze problematiek. “Het moet je moeder, broer of dochter maar eens zijn die ziek wordt door eitjes te eten.”
 2. Sekswerkers krijgen vanaf volgende week vaccin in Café d’Anvers: “Zorgen dat geen enkele bevolkingsgroep uit de boot valt”
  ANTWERPEN

  Sekswer­kers krijgen vanaf volgende week vaccin in Café d’Anvers: “Zorgen dat geen enkele bevolkings­groep uit de boot valt”

  Samen met de hele reeks versoepelingen van afgelopen woensdag is ook de prostitutiesector weer opgestart. Om dat zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat de sekswerkers ook gevaccineerd worden tegen het virus. Het Antwerps stadsbestuur startte een sensibiliseringscampagne en vanaf volgende week zal er begonnen worden met prikken in het intussen leegstaande Café d’Anvers, pal in het Schipperskwartier.