Koen Wauters samen met enkele klasgenootjes van Loes kwamen donderdag het nummer 'Eenhoorn' inzingen, dat het centrale nummer wordt van het album 'Voor Loes'
Volledig scherm
Koen Wauters samen met enkele klasgenootjes van Loes kwamen donderdag het nummer 'Eenhoorn' inzingen, dat het centrale nummer wordt van het album 'Voor Loes' © Klaas De Scheirder

Koen Wauters zingt mee in album voor verongelukt fietsstertje Loes: “Wil er niet aan denken dat dit mij als papa overkomt”

SchotenDe opnames van het album ‘Voor Loes’ als eerbetoon voor het verongelukt fietsstertje Loes de Laat (7) uit Schoten zijn volop aan de gang. Koen Wauters, Ruth Beeckmans en de klasgenootjes van het meisje kwamen donderdag de emotionele single ‘Eenhoorn’ inzingen. Ook papa André, mama Nathalie, zus Ella en broertje Lenn zullen in het nummer te horen zijn. “Het verdriet en gemis blijven even groot, maar het is belangrijk ermee proberen om te gaan”, zegt papa André (38). “Daarbij kan muziek ons helpen.”

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 1. Marijn Devalck speelt mee op cd voor verongelukte Loes: “Toen ik het nieuws hoorde, stond ook mijn wereld even stil”
  PREMIUM
  Schoten

  Marijn Devalck speelt mee op cd voor verongeluk­te Loes: “Toen ik het nieuws hoorde, stond ook mijn wereld even stil”

  De crowdfunding voor de cd ‘Muziek voor Loes’ heeft bijna de benodigde 12.500 euro opgeleverd. André de Laat, de papa van Loes (7), wilde die cd maken na het overlijden van zijn dochtertje eerder dit jaar. Hij krijgt daarbij de steun van artiest/acteur en vriend Marijn Devalck. “Toen André me die dag belde met het nieuws, stond ook mijn wereld even stil. Met alle liefde werk ik mee aan dit project”, zegt hij. Wie het project wil steunen, kan dat nog altijd via deze link.
 2. Klasgenootjes van verongelukte Loes zingen mee op cd: “Belangrijk dat ze ook hun bijdrage kunnen leveren”
  Schoten

  Klasgenoot­jes van verongeluk­te Loes zingen mee op cd: “Belangrijk dat ze ook hun bijdrage kunnen leveren”

  De cd ‘Muziek voor Loes’ begint meer en meer vorm te krijgen. André de Laat neemt de cd op samen met enkele bevriende muzikanten als eerbetoon aan zijn verongelukt 7-jarig dochtertje, maar ook als steun voor iedereen die het eens even moeilijk heeft. Een van de nummers op de cd zal ingezongen worden door Jean-Bosco Safari en de klasgenootjes van Loes. “Zo worden ook zij betrokken bij het hele verhaal”, vertelt papa André de Laat.