Het nieuwe cohousing-project.
Volledig scherm
Het nieuwe cohousing-project. © Pieter Frans Gerda Geerts

Kalk, hennep en zeeschelpen als isolatie? Schotens cohousingproject wint prijs voor circulariteit

SCHOTENHet nieuw cohousingproject van vzw Anapneusis in Schoten is in de prijzen gevallen. Het is één van de laureaten van de architectuurwedstrijd van het Gentse bouw- en interieursalon Bis, die dit jaar volledig in het teken van circulariteit en duurzaamheid staat. Het woonproject charmeerde de jury omwille van de sterke focus op materiaalgebruik. “De combinatie van kalk en hennep moet een voorbeeld worden voor elk bouwproject.”

  1. Renovatie Middelheimziekenhuis wint prijs voor circulariteit: “Demonteerbaarheid is grote sterkte van dit grootschalig project”
    ANTWERPEN

    Renovatie Middelheim­zie­ken­huis wint prijs voor circulari­teit: “Demonteer­baar­heid is grote sterkte van dit grootscha­lig project”

    Het renovatieproject van het Middelheimziekenhuis is in de prijzen gevallen. Het is één van de laureaten van de architectuurwedstrijd van het Gentse bouw- en interieursalon Bis, die dit jaar volledig in het teken van circulariteit en duurzaamheid staat. De vernieuwing van het ziekenhuis charmeerde de jury omwille van de demonteerbaarheid. “Een zeer grote flexibiliteit voor de invulling van alle ruimtes én hun functies.”