Opbouw van vaccinatiedorp op Spoor Oost in Borgerhout .
Volledig scherm
Opbouw van vaccinatiedorp op Spoor Oost in Borgerhout . © BELGA/Eric Lalmand

Inwoners Schoten, Stabroek, Borsbeek en Wommelgem moeten voor coronavaccin naar Spoor Oost in Borgerhout

Schoten/Stabroek/Borsbeek/Wommelgem/AntwerpenNiet alleen de inwoners van Antwerpen, maar ook die van Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek zullen hun coronavaccin krijgen in het vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost in Borgerhout. Zo intensifiëren de vier Antwerpse eerstelijnszones hun samenwerking. “Als centrumstad wil Antwerpen zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen en ook de buurgemeenten dus ondersteunen”, aldus Fons Duchateau (N-VA), Antwerps schepen van Gezondheidszorg. 

 1. Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootschalig vaccinatiedorp
  ZORA

  Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootscha­lig vaccinatie­dorp

  Na grondig overleg is er een beslissing uit de bus gekomen: de momenteel leegstaande filmstudio’s en evenementenhallen van AED Studios worden het enige vaccinatiecentrum voor de hele eerstelijnszone (ELS) Zuidoostrand Antwerpen (ZORA). Mensen uit Boechout, Edegem, Lint, Hove, Kontich en Mortsel kunnen er binnenkort dus terecht voor een prik. Borsbeek sluit zich als enige ZORA-gemeente eventueel aan bij het vaccinatiedorp in Antwerpen, die piste wordt nog onderzocht.
 2. Opbouw vaccinatiedorp van start gegaan op Spoor Oost: “Als aanvoer vaccins meewil kunnen alle Antwerpenaren op honderd dagen tijd hun vaccin krijgen”
  PREMIUM
  Borgerhout

  Opbouw vaccinatie­dorp van start gegaan op Spoor Oost: “Als aanvoer vaccins meewil kunnen alle Antwerpena­ren op honderd dagen tijd hun vaccin krijgen”

  Op Spoor Oost is Golazo gestart met de opbouw van het vaccinatiedorp. Daar kunnen Antwerpenaren vanaf februari terecht voor hun vaccin tegen corona. In eerste instantie de ouderen en zorgverleners, nadien de rest van de bevolking. Voor minder mobiele mensen komen er mobiele vaccinatieteams. Hoe u opgeroepen zal worden, wordt nog bekeken maar waarschijnlijk zal dat volgens het principe van de oproepingsbrief van de verkiezingen verlopen.
 3. Nieuwe saga in soap rond windturbines: Ecopower gaat in beroep om toch nog vergunning te krijgen én eist miljoenen euro’s
  PREMIUM
  Schoten

  Nieuwe saga in soap rond windturbi­nes: Ecopower gaat in beroep om toch nog vergunning te krijgen én eist miljoenen euro’s

  Ecopower gaat in beroep om alsnog een vergunning te krijgen voor twee windturbines langs het Albertkanaal in Schoten. Die werd geweigerd door de gemeente, de provincie en Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Al gaat de strijd verder dan een vergunning alleen: Ecopower eist meerdere miljoenen van de gemeente Schoten, die in 2014 de bouw van twee windturbines gunde aan de energiefirma.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter