De politie Schoten bedankt de alerte burgers met een koffiemok en een persoonlijke dankuwel van de korpsleiding.
Volledig scherm
De politie Schoten bedankt de alerte burgers met een koffiemok en een persoonlijke dankuwel van de korpsleiding. © RV Schoten

Help boeven vangen, krijg een koffiebeker: politie deelt cadeaus uit aan alerte burgers voor hulp bij arrestaties

SchotenDe politiezone Schoten gaat enkele burgers die de voorbije weken hebben geholpen inbrekers en drugsdealers op te pakken, een cadeautje bezorgen. “We willen ze persoonlijk danken omdat dit bewijst dat alerte burgers echt kunnen helpen”, zegt korpschef Jack Vissers.

 1. Kazerne Dossin toont antisemitische verzameling van Holocaustoverlever: “Een Jood was iemand die je niet mocht laten leven”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Kazerne Dossin toont antisemiti­sche verzame­ling van Holocausto­ver­le­ver: “Een Jood was iemand die je niet mocht laten leven”

  Hoe is de moord tijdens de Tweede Wereldoorlog op zes miljoen Joden kunnen gebeuren? In de hoop een antwoord te vinden op die vraag, ging Holocaustoverlever Arthur Langerman (78) aan het verzamelen van antisemitische tekeningen, affiches en voorwerpen. Een selectie van zijn imposante collectie is vanaf woensdag te zien in museum Kazerne Dossin in Mechelen. “Joden werden niet afgeschilderd als mensen, maar als monsters, als beesten, als insecten, als iemand die je niet mocht laten leven”, toont hij. Kazerne Dossin maakte er een actuele tentoonstelling van: #FakeImages.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht