Louis-Philippe Michielssen met de gewone en de genaaide filet d’Anvers aan de rookkamer.
Volledig scherm
Louis-Philippe Michielssen met de gewone en de genaaide filet d’Anvers aan de rookkamer. © Laenen

Genaaide filet d’Anvers van L. Michielssen: “Van oorsprong een minderwaardig product, nu een delicatesse”

Filet d’Anvers. Meer Antwerps kan een streekproduct bijna niet zijn. Slagers gebruiken voor het maken van de filet d’Anvers een specifiek stuk, het muisstuk, van de runderen. Als enige in Vlaanderen maakt L. Michielssen uit Schoten, vroeger uit Brasschaat, nog een heel oude variant van de filet d’Anvers, namelijk de genaaide versie. “Volgens een geheim recept van mijn grootvader”, vertelt zaakvoerder Louis-Philippe Michielssen.

0 reacties

 1. Britse variant van coronavirus bereikt Schoten: kleuter besmet, school blijft wel open
  Schoten

  Britse variant van coronavi­rus bereikt Schoten: kleuter besmet, school blijft wel open

  De Britse variant van het coronavirus heeft nu ook Schoten bereikt. Donderdag werd bij een kleuter van de vrije basisschool Sint-Filippus een besmetting vastgesteld. De school blijft wel open. “Alle leerlingen van de klas van de besmette kleuter, de leerlingen van een klas van het eerste leerjaar van de lagere school en alle personeelsleden zullen dit weekend een coronatest ondergaan”, vult directeur Tim Dens aan.
 2. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech