Paalstraat.
Volledig scherm
Paalstraat. © Benoit De Freine

Gemeentebestuur denkt eraan Paalstraat tijdelijk autoluw te maken: “Veiligheid van shoppers waarborgen”

Het college van burgemeester en schepenen in Schoten bekijkt donderdag of ze de Paalstraat, de winkelstraat, tijdelijk autoluw kunnen maken. Dat zal nodig zijn als de Nationale Veiligheidsraad woensdagavond groen licht geeft aan de winkels om maandag opnieuw de deuren te openen. “Ik vrees dat we niet anders zullen kunnen. De Paalstraat is immers zeer smal”, verduidelijkt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA). 

 1. Stijging van aantal besmettingen in Schoten op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Schoten op dinsdag 20 oktober

  In Schoten zijn er op één dag 27 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 17. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 154 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Schoten op 449 te liggen. Omdat Schoten meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. GruunRant drukt in open brief bezorgdheid uit over verkaveling open landschap op wijk Kwade Velden
  Schoten/Merksem

  GruunRant drukt in open brief bezorgd­heid uit over verkave­ling open landschap op wijk Kwade Velden

  Beweging GruunRant vzw heeft een open brief aan het Antwerps stadsbestuur en het Antwerps districtsbestuur gericht. Daarin uit de beweging haar “extreme bezorgdheid” over de bestemming van een open weidelandschap tussen de Laaglandlaan en de Zwaantjeslei op wijk Kwade Velden in Merksem. Stadsmakelaar AG Vespa verkoopt het projectgebied van 27 hectare om na verkaveling wooneenheden te herbergen. GruunRant pleit ervoor dat echter op te waarderen als groene recreatieve zone.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'