Archiefbeeld - scholenbeurs in Schoten
Volledig scherm
Archiefbeeld - scholenbeurs in Schoten © Klaas De Scheirder

Geen scholenbeurs, maar middelbare scholen in regio Schoten stellen zich wel digitaal voor

SchotenDe overstap van het zesde leerjaar naar het secundair onderwijs is niet evident. De gemeente Schoten helpt de jongeren daarin door ieder jaar een beurs in te richten, waar alle scholen in de regio zich komen voorstellen. Door de coronacrisis kan dat niet doorgaan. Wel heeft de gemeente als alternatief alle scholen in de regio gevraagd zich digitaal te presenteren. 

 1. Schlagermuziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktoberfest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hoogstraten

  Schlagermu­ziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktober­fest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”

  De organisatie achter het grootste Oktoberfest van Vlaanderen, Oktoberfest Noorderkempen, neemt nu ook Oktoberfest Antwerpen mee in handen. “Hoogstraten blijft het grootste, maar Antwerpen heeft de komende jaren nog fors groeipotentieel”, klinkt het. Ein,zwei, drei… En volgend jaar misschien ook nog Mechelen. Tickets zijn vanaf 21 april te krijgen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Horecabazen kunnen niet wachten om terrassen te openen: “Laat ons hopen dat het sluitingsuur niet al te vroeg is”
  Zoersel/Malle

  Horecaba­zen kunnen niet wachten om terrassen te openen: “Laat ons hopen dat het sluitings­uur niet al te vroeg is”

  De kogel is door de kerk: cafés en restaurants mogen vanaf zaterdag 8 mei gasten ontvangen op hun terras. De horecazaken zijn blij nu er eindelijk perspectief is. “Al moeten we wel bekijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het op ons terras ook met kouder of regenachtig weer aangenaam is”, reageert Joël Springael (30) van café ROCKS The Vintage Lounge in Zoersel.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee