Serge Lamoral, Hanne Crikemans, Elise De Schutter en Jef Desender voor hun zaken.
Volledig scherm
Serge Lamoral, Hanne Crikemans, Elise De Schutter en Jef Desender voor hun zaken. © Klaas De Scheirder

Co-Pains en Butchery Jef openen samen winkel in de Paalstraat: “Beste van twee werelden samen”

SchotenDe jonge ondernemers Serge Lamoral (32) en Jef Desender (28) slaan de handen in elkaar en openen in de Paalstraat samen een bakkerij én een slagerij. Naast Co-Pains, waar Serge nog even een bistro had, opent Butchery Jef zijn tweede slagerij. De twee winkels zullen in elkaar overvloeien en vanuit de slagerij kun je zo naar de bakkerij wandelen. “Het beste van twee werelden samen”, klinkt het bij de twee ambachtslui.

  1. Hugo (66) wil Bredabaan doen herleven: “Vroeger was het de Champs-Élysées van België, nu  zijn er 40 lege vitrines op 1 kilometer”
    PREMIUM
    MERKSEM

    Hugo (66) wil Bredabaan doen herleven: “Vroeger was het de Champs-Élysées van België, nu zijn er 40 lege vitrines op 1 kilometer”

    De chicste winkelstraat van ’t land. De Meir en de Keyserlei waren er niks tegen. De hoogdagen van de Bredabaan in Merksem uit de vorige eeuw zijn al decennialang verstreken. Het hart van Merksemnaar Hugo Goedemé (66) bloedt als hij de leegstand en verwaarlozing in zijn geliefde straat ziet. En daarom wil hij er iets aan doen. “Willen is kunnen”. In zijn reportage ‘BredaBaan Beter (BBB)’ heeft hij een duidelijke boodschap voor startende winkeliers én beleidsmakers.