De vele knuffels, tekeningen en bloemen aan het kruispunt waar Loes de Laat (7) om het leven kwam, zijn weggehaald in overleg met de ouders. Wel staat er nu het kunstwerk van Jeugdhuis Kaddish en Chiro Terdonck
Volledig scherm
De vele knuffels, tekeningen en bloemen aan het kruispunt waar Loes de Laat (7) om het leven kwam, zijn weggehaald in overleg met de ouders. Wel staat er nu het kunstwerk van Jeugdhuis Kaddish en Chiro Terdonck © emz

Bloemen, tekeningen en knuffels voor Loes weggehaald, graffiti-eenhoorn komt in de plaats

SchotenLangs de Horstebaan op het kruispunt met de Amerlolaan in Schoten zijn de ontelbare bloemen, tekeningen en eenhoornknuffels ter herdenking van het overleden fietsertje Loes de Laat  (7) weggehaald. Dat gebeurde in overleg met de ouders. In de plaats is wel een eenhoorn in graffiti verschenen van de hand van Jeugdhuis Kaddish en Chiro Terdonck, de jeugdbeweging waar Loes lid van was. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Wijkteam pakt geseinde man, 13 sluikstorters en helpt een man in medische nood
  ANTWERPEN

  Wijkteam pakt geseinde man, 13 sluikstor­ters en helpt een man in medische nood

  Het politiewijkteam van de Stuivenbergwijk hield de hele week toezicht in hun wijk in samenwerking met de medewerkers van de stad. De prioriteit lag op verschillende vormen van sluikstort. Er werden onder meer mensen beboet die hun sigaretten of papiertjes op de grond gooiden, terwijl ze zich in de onmiddellijke omgeving van een vuilbak bevonden. De stedelijke diensten konden dertien sluikstorters op heterdaad betrappen.
 1. Afscheid van Loes (7): “Bij elke stap en elke ademhaling zal je bij ons zijn, voor altijd”
  Schoten

  Afscheid van Loes (7): “Bij elke stap en elke ademhaling zal je bij ons zijn, voor altijd”

  De familie en honderden mensen die de livestream volgden, hebben donderdag afscheid genomen van de 7-jarige Loes de Laat. Het jonge meisje overleed vorige week toen ze samen met haar broertje, zusje en mama op weg was naar school. Gedragen in een witte kist, met een tekening van zusje Ella en broertje Lenn. “Bij elke stap en elke ademhaling zal je bij ons zijn, voor altijd.” Tijdens de plechtigheid werden ook enkele video’s getoond van de leden van #LikeMe, waar Loes zo zot van was.