De hulpdiensten hebben zaterdagnacht een 65-tal bewoners van assistentiewoningen in Schoten moeten evacueren vanwege een brand.
Volledig scherm
De hulpdiensten hebben zaterdagnacht een 65-tal bewoners van assistentiewoningen in Schoten moeten evacueren vanwege een brand. © Marc De Roeck

Bewoners assistentiewoningen in Schoten kunnen toch niet allemaal terug naar huis na brand: “Zestigtal mensen worden tijdelijk opgevangen”

SchotenNa de brand in assistentiewoningen Schuttershof in Schoten zullen dan toch niet alle bewoners naar hun woningen kunnen terugkeren. Het vuur heeft namelijk het elektriciteitsnetwerk van het complex ernstig beschadigd, waardoor onder meer het branddetectiesysteem niet goed werkt. Dat is een risico dat de gemeente Schoten niet wil nemen. “Zo’n 60 bewoners worden ondertussen tijdelijk opgevangen.”

 1. ASSISEN. Caféruzie leidt tot dodelijke steekpartij in Van Stralenstraat: “Ik zei ‘neersteken’, maar ik bedoelde alleen maar ‘snijden’”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Caféruzie leidt tot dodelijke steekpar­tij in Van Stralen­straat: “Ik zei ‘neersteken’, maar ik bedoelde alleen maar ‘snijden’”

  Vijf vrouwen en zeven mannen zullen vanaf vrijdag 2 december beslissen over het lot van Bryan Reyes del Rosario (29). Hij zou twee jaar geleden, op 6 juli 2020, de 45-jarige Joël Ozuna hebben doodgestoken in café Colony’s in de Van Stralenstraat. Ze zouden daar allemaal hebben afgesproken vanwege de verkiezingen die op dat moment plaatsvonden in de Dominicaanse Republiek, hun land van oorsprong.
 2. INTERVIEW. KMSKA laat eíndelijk van zich horen in Antwerps cultuurdebat: “We steken de hand meer dan ooit uit om samen te werken met jonge kunstenaars”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  INTERVIEW. KMSKA laat eíndelijk van zich horen in Antwerps cultuurde­bat: “We steken de hand meer dan ooit uit om samen te werken met jonge kunste­naars”

  Al anderhalve maand wordt er geprotesteerd tegen de besparingen in het Antwerpse cultuurveld door de verenigde sector. Bíjna verenigd, want grote cultuurhuizen zoals het KMSKA - met N-VA als voorzitter van de raad van bestuur - hielden zich verdacht stil in het debat. Tot nu. “De politiek moeit zich nooit met de programmatie of de inhoud van het museum.”