Ter Linde vergroent speelplaats
Volledig scherm
Ter Linde vergroent speelplaats © emz

Basisschool Ter Linde transformeert betonnen vlakte tot groene speeloase

SchotenTot voor kort was de speelplaats van GO!Basisschool Ter Linde aan de Lindenlei in Schoten een klassieke stenen vlakte. Die is echter omgetoverd tot een groen grasveld met heuvels, houten speelplatformen en een vijvertje. De leerlingen hebben vrijdag nog plantjes, struiken en bomen geplant. 

 1. Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activiteiten voor je uit in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activitei­ten voor je uit in de provincie Antwerpen

  Vlaanderen en Nederland vieren in 2022 de tiende editie van de Poëzieweek. Overal in het Nederlandse taalgebied organiseren scholen en liefhebbers tal van evenementen die poëzie in de kijker moeten zetten. Het thema van dit jaar is ‘natuur’. Wij selecteerden voor jou alvast 6 epische activiteiten in de provincie Antwerpen om lyrisch van te worden.
 2. Plotseling overleden Paultje (22) herdacht met lichtjeswandeling: “Beer van een vent die lach op ieders gezicht toverde”
  PREMIUM
  Schoten

  Plotseling overleden Paultje (22) herdacht met lichtjes­wan­de­ling: “Beer van een vent die lach op ieders gezicht toverde”

  Schoten heeft vrijdagavond met een serene lichtjeswandeling afscheid genomen van de 22-jarige Paultje Bogaers. Honderden familieleden, vrienden en kennissen trokken met een fakkel of kaars door de straten van ‘zijn’ Koningshof. De grote opkomst verraadt hoe bijzonder geliefd de gezellige positivo geweest moet zijn. “Ons Paultje zou enorm trots en dankbaar zijn als hij al dit volk zou zien”, vertelt zijn oudste broer Philip (26).