Een vrouw steekt met haar kind de winkelstraat over terwijl een auto nadert. Er gaan stemmen op om de straat autovrij te maken.
Volledig scherm
Een vrouw steekt met haar kind de winkelstraat over terwijl een auto nadert. Er gaan stemmen op om de straat autovrij te maken. © Laenen

Autovrije Paalstraat niet voor morgen

SCHOTENDe Paalstraat is dé winkelstraat van Schoten. Nu mag er gemotoriseerd verkeer door de straat passeren, waardoor shoppers steeds goed moeten opletten als ze naar een winkel aan de overkant willen. Kan het verkeersvrij of -luw maken van de Paalstraat voor een verbeterde winkelbeleving zorgen?

 1. Hotel Klokkenhof pakt uit met ‘lockdownstunt’: voor 20 euro overnachten áls je in hotelrestaurant blijft eten
  Brasschaat

  Hotel Klokkenhof pakt uit met ‘lock­downstunt’: voor 20 euro overnach­ten áls je in hotelres­tau­rant blijft eten

  Het hotel met restaurant Klokkenhof in Brasschaat pakt sinds maandag uit met een stuntactie. Gasten kunnen voor twintig euro een hotelovernachting voor twee personen boeken op voorwaarde dat ze in het hotelrestaurant dineren. Dat zet kwaad bloed op sociale media nu andere restaurants hun deuren gesloten moeten houden. “Het is niet omdat een ander lijdt onder de wetgeving, dat wij solidair moeten zijn en daar ook onder moeten lijden”, reageert hoteluitbater Peter van Berkel (54).
 2. Brasschaatse hockeyclub mag ondanks code oranje voor sport blijven spelen: “Wel met een bang hartje”

  Brasschaat­se hockeyclub mag ondanks code oranje voor sport blijven spelen: “Wel met een bang hartje”

  Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft aangekondigd dat de sportwereld vanaf woensdag overschakelt op code oranje. Dat betekent dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand beweerd kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden wordt. Hockeyclub KHC Dragons in Brasschaat kan op haar outdoor kunstgrasvelden voorlopig blijven doorspelen. “Dat is met een bang hartje: we weten niet hoelang dit nog mag duren”, zegt clubvoorzitter Renaud Stiers (49).
 3. GruunRant drukt in open brief bezorgdheid uit over verkaveling open landschap op wijk Kwade Velden
  Schoten/Merksem

  GruunRant drukt in open brief bezorgd­heid uit over verkave­ling open landschap op wijk Kwade Velden

  Beweging GruunRant vzw heeft een open brief aan het Antwerps stadsbestuur en het Antwerps districtsbestuur gericht. Daarin uit de beweging haar “extreme bezorgdheid” over de bestemming van een open weidelandschap tussen de Laaglandlaan en de Zwaantjeslei op wijk Kwade Velden in Merksem. Stadsmakelaar AG Vespa verkoopt het projectgebied van 27 hectare om na verkaveling wooneenheden te herbergen. GruunRant pleit ervoor dat echter op te waarderen als groene recreatieve zone.