Loes de Laat overleed vorige week na een dramatisch ongeval op weg naar school.
Volledig scherm
Loes de Laat overleed vorige week na een dramatisch ongeval op weg naar school. © Photo News

Afscheid van Loes (7): “Bij elke stap en elke ademhaling zal je bij ons zijn, voor altijd”

SchotenDe familie en honderden mensen die de livestream volgden, hebben donderdag afscheid genomen van de 7-jarige Loes de Laat. Het jonge meisje overleed vorige week toen ze samen met haar broertje, zusje en mama op weg was naar school. Gedragen in een witte kist, met een tekening van zusje Ella en broertje Lenn. “Bij elke stap en elke ademhaling zal je bij ons zijn, voor altijd.” Tijdens de plechtigheid werden ook enkele video’s getoond van de leden van #LikeMe, waar Loes zo zot van was.

 1. Leo (64) moest opnieuw leren stappen na coma door corona: “Dankzij revalidatiecampus De Mick had ik na twee dagen al geen rolstoel meer nodig”
  PREMIUM
  BRASSCHAAT

  Leo (64) moest opnieuw leren stappen na coma door corona: “Dankzij revalida­tie­cam­pus De Mick had ik na twee dagen al geen rolstoel meer nodig”

  Niet elke Covid-19-patiënt is na een ziekenhuisopname al in staat om huiswaarts te keren. Sommigen moeten simpele motoriek opnieuw leren zoals slikken, zitten of stappen. In revalidatiecampus De Mick van het AZ Klina in Brasschaat krijgen die mensen een aanpak op maat. Leo (64) leerde er opnieuw stappen nadat hij kunstmatig in coma werd gebracht. “Ik hoop volgende maand al terug met de motor naar Spanje te kunnen rijden.”
 2. Ouders van verongelukte Loes (7): “We verwijten de chauffeur niets, dat hebben we hem ook honderd keer gezegd”
  PREMIUM
  Schoten

  Ouders van verongeluk­te Loes (7): “We verwijten de chauffeur niets, dat hebben we hem ook honderd keer gezegd”

  Heel Schoten hangt eenhoorns op voor de 7-jarige Loes de Laat, die woensdag in een tragisch verkeersongeval het leven liet. Haar ouders putten er de moed uit om zich sterk te houden en tonen de diertjes aan hun twee andere kinderen om hen te laten zien dat iedereen aan Loes denkt. Ze verwijten de chauffeur van de wagen ook niets. “Met wrok en boosheid kom je nergens. Wij willen de bestuurder zelfs omarmen. De plaats van het ongeval is gewoon te gevaarlijk”, zegt papa André de Laat.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len