Illustratie - Politievoertuig Schoten
Volledig scherm
Illustratie - Politievoertuig Schoten © Politie Schoten

15-jarige fietsdief gevat

SchotenLokale Politie Schoten heeft donderdagavond een fietsdief opgepakt in de Eethuisstraat in Schoten. De dader uit Deurne is amper 15 jaar oud. De jongeman wordt vrijdag voorgeleid bij het jeugdparket. 

 1. Van appels en peren tot lekker sap: gezellige boel aan de sapmobiel in Schoten
  Schoten

  Van appels en peren tot lekker sap: gezellige boel aan de sapmobiel in Schoten

  Woensdag was de sapmobiel ‘Sapsappel’ van Jan en Erika Vandenbosch uit Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) te vinden op de gemeenteboerderij in Schoten. Een vijfentwintigtal gezinnen liet 1.500 kilogram appelen en peren verwerken tot ongeveer 1.000 liter vers sap. Ook leerlingen van Freinetschool De Tuimelaar kwamen een kijkje nemen net als de lokale scouts 62e Master van Bladel. Een hele schare vrijwilligers stook de handen uit de mouwen. “De cijfers zijn niet zo belangrijk, want Sapsappel wil vooral duurzaamheid promoten. Het was een gezellige bedoening”, vertelt Erik Maes, die het persen van de kleinere hoeveelheden coördineerde.
 2. Opnieuw naar de film in bijna 100 jaar oude militaire cinema: “Zaal meteen vol op openingsavond”
  PREMIUM
  Brasschaat

  Opnieuw naar de film in bijna 100 jaar oude militaire cinema: “Zaal meteen vol op openings­avond”

  ‘De Polygoon’ in Maria-ter-Heide (Brasschaat) doet opnieuw dienst als bioscoop. De gelijknamige vzw vertoonde dinsdagavond haar eerste film in de oude militaire cinema uit 1922, en dat was meteen een schot in de roos. “Iedere dinsdagavond kan je hier een film komen kijken. Als er vraag naar is, gaan we misschien nog uitbreiden naar woensdagnamiddag of zondag”, aldus Lutgard Heyvaerts, voorzitter van vzw De Polygoon.
 3. Nooit meer dansen in The Dirty Rabbit, zaak wordt omgebouwd tot bistro Monroe: “Dat heet dan volwassen worden”
  ANTWERPEN

  Nooit meer dansen in The Dirty Rabbit, zaak wordt omgebouwd tot bistro Monroe: “Dat heet dan volwassen worden”

  Wie nog eens goed wil feesten in The Dirty Rabbit op het Zuid na een lekkere maaltijd en een verfrissende cocktail, moet snel zijn. Na het afscheidsfeest begin oktober gaat de zaak dicht en wordt ze omgebouwd tot Bar & Bistro Monroe. “Enerzijds is het een beetje ‘kill your darlings’, anderzijds is het vooruit kijken, naar de toekomst van het Antwerpse Zuid.”