Alex (19) en Julie (22) Dingemans verdelen pakketten met groenten en fruit, charcuterie, vlees of verse vis aan winkelprijs in Schilde en omstreken.
Volledig scherm
Alex (19) en Julie (22) Dingemans verdelen pakketten met groenten en fruit, charcuterie, vlees of verse vis aan winkelprijs in Schilde en omstreken. © Julie Dingemans

Zus (22) en broer (19) verdelen voedselpakketten aan marktprijs: “Zorgverleners krijgen voorrang”

Door de coronacrisis boomt de vraag naar afhaalmaaltijden en pakketten met verse producten. In Schilde begonnen Julie (22) en Alex (19) Dingemans boxen met groenten en fruit, vlees of vis aan te bieden. Die ‘happyfoodboxes’ leveren ze aan marktprijs. “Zo willen we ervoor zorgen dat iedereen aan dagverse producten geraakt”, klinkt het.

 1. Hoteleigenaar wordt Robin Hood van de groenten: “Winstmarges zijn miniem, nu veel belangrijker om elkaar te helpen”

  Hoteleige­naar wordt Robin Hood van de groenten: “Winstmar­ges zijn miniem, nu veel belangrij­ker om elkaar te helpen”

  Het begon als een eenvoudige vraag aan zijn vrienden in een Whatsapp-groepje: “Hebben jullie wat groenten en fruit nodig van de versmarkt? Dan breng ik er wat mee.” Nu rijden Geoffrey (40) en zijn partner Isabelle (30) uit Schilde het hele Antwerpse door en leveren ze groenten- en fruitboxen aan huis. Rijk zullen ze er niet van worden. “We noemen ons al lachend de Robin Hood van de groenten en het fruit. We leveren zowel in chique villa’s als in kleine appartementjes.”
 2. Decoratiezaak Corifeo stopt ermee, meer dan 2.000 artikelen online geveild
  Brasschaat

  Decoratie­zaak Corifeo stopt ermee, meer dan 2.000 artikelen online geveild

  De Bredabaan in Brasschaat is een icoon armer. Na iets langer dan 12 jaar zet interieurwinkel Corifeo er een punt achter. “De markt van de detailhandel is de laatste jaren hard veranderd”, aldus zaakvoerster Véronique Van Malder (51). De meer dan 2.000 overige designmeubelen, decoratieartikelen, kledingstukken, schoenen, handtassen, juwelen en de winkelinrichting... verkoopt online veilinghuis HammerTime per opbod.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterstevoren spelen?
  Play
  Popquiz

  Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterste­vo­ren spelen?