Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © ANP

Zonnewind houdt samen met gemeente infomoment in Schilde over zonnepanelen

SchildeHet lokaal bestuur van Schilde gaat dit jaar op verschillende gemeentelijke gebouwen zonnepanelen plaatsen. De veertig exemplaren op het dak van de gemeentelijke lagere school De Wingerd in ‘s-Gravenwezel komen er in samenwerking met Zonnewind, waarin burgers kunnen investeren. De energiecoöperatie houdt samen met de gemeente op 10 februari een breed infomoment op de school. 

 1. BINNENKIJKER. Deze studenten vonden een pareltje van een kot in Antwerpen, van 400 tot 1.100 euro per maand: "Ik was op slag verliefd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  BINNENKIJ­KER. Deze studenten vonden een pareltje van een kot in Antwerpen, van 400 tot 1.100 euro per maand: "Ik was op slag verliefd”

  60.000 studenten telt Antwerpen al, en daarmee is de stad de nummer drie na Brussel en Gent – Leuven telt er al een aantal jaren net iets minder. Maar met alsmaar stijgende huurprijzen wordt de zoektocht naar een betaalbaar kot steeds lastiger. Wij bezochten studenten die wél nog een verborgen pareltje vonden, in verscheidene prijscategorieën. “Ik blijf hier zo lang mogelijk wonen, liefst ook na mijn studies.”
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. Malle bekijkt samenwerking met buurgemeenten voor beveiliging op fuiven
  Malle

  Malle bekijkt samenwer­king met buurgemeen­ten voor beveili­ging op fuiven

  Maar liefst 18 bewakingsfirma’s zouden de Chirojongens Oostmalle volgens jeugdschepen Elisabeth Joris (DBM) gecontacteerd hebben voor hun fuif La Nuit Fatale in april. Omdat geen enkel bedrijf professionele beveiligers kon sturen, namen leiding en ouders die taak op zich. Jammer genoeg gebeurden er enkele incidenten. Zo werden de tanden van een 17-jarige jongen uitgeslagen. De gemeente bekijkt of ze met de buurgemeentes kan samenwerken voor security op fuiven.
 4. Iconisch café De Vagant gaat terug open: “Nog wel plaats voor jenever, maar niet zo gepassioneerd als voordien”
  ANTWERPEN

  Iconisch café De Vagant gaat terug open: “Nog wel plaats voor jenever, maar niet zo gepassio­neerd als voordien”

  De iconische bruine kroeg De Vagant in het hartje van de binnenstad, heeft niet lang zonder uitbater gezeten. Eind vorig jaar besliste uitbater Ronald Ferket het café te verkopen en zich volledig zou storten op zijn passie voor jenever en schrijven. Enkele maanden later heeft de kroeg met Bart Daems al een nieuwe cafébaas. “Ik hoop de vaste klanten terug te kunnen verwelkomen en er zal ook nog jenever gedronken kunnen worden, maar de gedreven passie voor de sterkedrank heeft Ronald meegenomen.”